Reklam

Seyhan'da sahte diploma yapan oğlunu ihbar etti

Adana’da bir baba arkadaşlarıyla birlikte sahte diploma yapan ve okuma-yazması olmayan kişilerin ehliyet almasını sağlayan oğlunu ihbar ederek şebekeyi ortaya çıkardı..

Seyhan'da sahte diploma yapan oğlunu ihbar etti
Editör: Karamanca
08 Kasım 2019 - 07:12




Adana’da bir baba arkadaşlarıyla birlikte sahte diploma yapan ve okuma-yazması olmayan kişilerin ehliyet almasını sağlayan oğlunu ihbar ederek şebekeyi ortaya çıkardı.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi, Yenibey Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, mahallede bakkal dükkanı işleten Muhammed Hıdır (54) polisi arayarak, oğlu Bessem Hıdır’ın sürücü kursu sahibi A.S. ile yeminli tercüman Züheyir Hüsso’nun okuma-yazma bilmeyenlere sahte diploma yaptığını ve bunların ehliyet almalarını sağladığını ileri sürdü.
Polis babanın ihbarı üzerine harekete geçerek sürücü kursu ile diğer zanlıları takibe başladı. Polis takip sonucunda savcılıktan alınan izinle sürücü kursuna da baskın yaptı. Yapılan baskında kursta 160 şahıs adına düzenlenmiş sürücü belgesi başvuru dosyası, 35 sahte sertifika, 120 sahte diploma, 1 bilgisayar ve 2 kaşe ele geçirildi. Operasyon kapsamında A.S., yeminli tercüman Züheyir Hüsso, Bessem Hıdır ve sahte diploma alan Bilal Kelzi ile Muhammet Lattuf’u gözaltına aldı.
Sorguları tamamlanan zanlılardan Züheyir Hüsso ile Bessem Hıdır tutuklandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum