Karaman'da basın emekçilerinden Mehmetçiğe destek

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak..

Karaman'da basın emekçilerinden Mehmetçiğe destek
Editör: Karamanca
17 Ekim 2019 - 20:27




Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak, bölgeye barış ve istikrar getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Barış Pınarı Harekatı 9 Günü geride bıraktı.

 Harekat kapsamında Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinin batı ve güney hatlarında da ilerleyiş sürerken, Bugün yapılan diplomatik görüşmelerde ABD tarafı, Türkiye’nin meşru güvenlik çıkarlarının korunması bakımından güvenli bölgenin önemini ve işlevselliğini kabul etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, PKK/YPG'nin 120 saat içinde güvenli bölgeden çıkması için Barış Pınarı Harekatı'na ara verileceğini duyurmasına karşın, harekata yurdun dört bir yanından destek gelmeye devam ediyor.

Bu bağlamda Aktekke Kent Meydanı’nda bir araya gelen basın emekçileri Türk bayrağı açarak asker selamı verdi. Karamanlı Şehit Oğuzhan Küçük’ün babası, Alaaddin Küçük’ün de yalnız bırakmadığı basın emekçileri, harekata katılan Mehmetçikleri tebrik etti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kısa süre içerisinde elde ettiği başarının bölgenin kadim tarihine not niteliğinde olduğuna dikkat çeken basın emekçileri, ‘’Tarihin bir sayfasında Alparslan dık, diğer sayfasında Süleyman Şah. Bir satırında Fatih oldu adımız, diğer satırında Atatürk. Bugün şanlı ordumuz tüm Dünya’ya ‘Fıtrat değişir sanma, kan yine o kandır’ mesajını vererek Türk Milleti’nin yüce ruhunu ortaya koymuştur. Bu vesile ile şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, harekatı sonuna kadar destekliyoruz’’ şeklinde konuştular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum