Reklam

Silifke'de yeniden yapılanan FETÖ'ye operasyon 49 gözaltı

FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan operasyonda, yeniden yapılanma çalışmalarına giriştikleri ve himmet topladıkları iddiasıyla 49 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 7 firari şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi..

Silifke'de yeniden yapılanan FETÖ'ye operasyon 49 gözaltı
Editör: Karamanca
17 Ekim 2019 - 12:04




Mersin merkezli 6 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan operasyonda, yeniden yapılanma çalışmalarına giriştikleri ve himmet topladıkları iddiasıyla 49 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 7 firari şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) şüphelilerinin deşifre edilmesine yönelik soruşturmalar kapsamında, terör örgütünün Silifke ilçesinde yeniden yapılanma çalışmalarına giriştiği ve himmet topladığı yönünde istihbarat bilgileri elde edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından, aralarında ’il ablası’, ’il abisi’, ’abi yardımcısı’ ve ’il finansçısı’ diye tabir edilen kişilerin de bulunduğu 56 şüpheli hakkında operasyon yapıldı. Operasyonda, Mersin’de ikamet eden 40 şüpheli, İstanbul, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Konya’da ikamet eden 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 7 firari şüpheliyi yakalama çalışmaları halen devam ediyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum