Reklam

MHP ilçe ve beldelerde istişare toplantısı yapacak

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen genişletilmiş istişare..

MHP ilçe ve beldelerde istişare toplantısı yapacak
Editör: Karamanca
13 Ekim 2019 - 09:14




Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen genişletilmiş istişare toplantısının ikincisi parti hizmet binasında yapıldı.

Toplantıya il başkanı Mahmut Ünüvar, merkez ilçe başkanı M. Mustafa Gözel, Genel Başkan Başdanışmanı Ali Güler, MYK üyesi Hüseyin Korkmaz, Ülkü Ocakları il başkanı Yusuf Başkocagil, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, Taşmedreseli Ülkücüler il başkanı Mehmet Uçucu, ilçe ve belde teşkilat başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mahmut Ünüvar Barış Pınarı Harekâtı’na değinerek, ‘’Devletimiz; tarihi nitelikli ve tavizsiz bir iradeyle başlattığı Harekâtla, kurulmak istenen terör devletini imha etme maksatlı kahramanca bir ruh ortaya koymuştur. Bu vesileyle harekâta katılan askerlerimizi yürekten tebrik ediyor, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yarım asırlık onurlu millet hizmetini, Karaman bazında daha geniş kitlelere ulaşarak sürdürmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Ünüvar, ‘’Azim, inanç ve akılla sürdürdüğümüz çalışmalarımız neticesinde sürekli büyüyen bir grafik görmekten oldukça memnun oluyor, ayrı bir heyecan duyuyoruz. Milli iradeye duyduğumuz sadakat, ülkemizin hak ve çıkarlarını muhafaza etmedeki kararlılığımız, ulaştığımız her bir hemşerimizde derinleşip temelleniyor. Bir önceki genişletilmiş istişare toplantımızda alınan kararlar doğrultusunda bir aylık süre içerisinde sorumlu, ilkeli ve iradeli bir çalışma yürüten tüm kadrolarımızı gönülden tebrik ediyorum’’ diye söyledi.

Siyasetin bir ekip işi olduğunu söyleyen Başdanışman Ali Güler, ‘’Siyaset kendi başına bir bilim dalı haline geldi. Eski düzen dar ekip çalışmasıyla siyaset yapma anlayışının başarısızlığı getirdiği görüldüğünden, bütün kadroların senkronize çalışması yani ekip işi diye tabir ettiğimiz çalışma modeli benimsendi. Bu bağlamda başarılı neticelerin her biri incelendiğinde temelinde istişarenin olduğu net bir şekilde gözükecektir. Millet iradesinin tecelligâhı olan T. B. M. M. Açıldığında ‘’hâkimiyet milletindir’’ yazısı asıldı. Onun üzerine ise Şura Suresi’nden ‘’Müslüman’ın işi istişare iledir’’ ayeti asıldı. Bizim dinimiz, geleneğimiz ve siyasi kültürümüz istişare yapmayı önemli kılar. Ortak aklın üretilmesi, birlikteliğin güç haline gelmesi ve doğru planlama yapma adına aylık olarak düzenlediğiniz istişare toplantılarını yerinde buluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

MYK üyesi Hüseyin Korkmaz ise konuşmasında, ‘’Bizler 50 siyasi bir hareketin ve 5 bin yıllık tarihi olan bir anlayışın mensuplarıyız. Sayın Genel Başkanımızın Türkiye’ye Türk siyasetine ve davamıza kazandırdıkları artık sokakta bile herkes tarafından bilinen, takdirle karşılanan bir durum haline geldi. Bizlerde Genel Başkanımızdan aldığımız ilhamla hizmetin en iyisini yapmak suretiyle vatandaşımızın hüznüne de sevincine de ortak olmak durumundayız. MYK üyeleri olarak çalışmalarında teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza destek verecek ve yanlarında olacağız’’ sözlerine yer verdi.

Toplantının devamında ilçe ve belde belediye başkanları periyodik bilgilendirmeler yaparken, teşkilat başkanları saha çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı toplantıda; yakın gelecekle ilgili beklentilerin altı çizilirken, siyasi gündemi oluşturan konu başlıkları ve parti stratejileri ele alındı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde ayrıca, istişare toplantılarının önümüzdeki süreçte ilçe ve beldelerde de yapılması kararlaştırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum