Reklam

Ayrancı'da dev projeler yüzünü göstermeye başladı

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, yapımı tamamlanan, devam eden ve ihale aşamasında olan projelerini ..

Ayrancı'da dev projeler yüzünü göstermeye başladı
Editör: Karamanca
10 Ekim 2019 - 17:00




Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, yapımı tamamlanan, devam eden ve ihale aşamasında olan projelerini düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Hakim Ali İmran Altın Parkı’ndaki toplantıya başkan Büyükkarcı’nın yanı sıra MHP il başkanı Mahmut Ünüvar, Karaman ve Ereğli’den basın mensupları katıldı. Başkan Büyükkarcı burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’Belediye başkanlığı görevimizin 3. Dönemine yakışır nitelikte büyük projelerle çalışmalarımız sürüyor’’ dedi. Hizmet dolu iki dönemi geride bıraktığını söyleyen Büyükkarcı; ‘’Belediye başkanlığı görevine başladığım 2009 yılından itibaren iki dönemde; ilçemizin su, kanalizasyon ve alt yapı gibi eksikliklerini giderdik. Ardından merkez ve bahçe yollarında yol asfaltlama, kaldırım, kilitli taş ve refüj çalışmaları yaptık. Aynı zamanda yeni mezarlık, mescit yapımı, ana caddelerde sinyalizasyon ve belediye araç parkının yenilenmesi üzerine yoğunlaşarak çalışmalarımızı tamamladık. Metruk binaların yıkımı, vatandaşlarımızın katılımıyla kültürel geziler, aktif spor alanları oluşturmanın yanı sıra her yıl düzenli olarak binlerce kişinin katıldığı Hıdırellez Şenliği’ni gerçekleştirdik. Kısacası yoğun tempo çalıştığımız iki dönemi bu ve benzeri hizmetlerle tamamladık’’ diye söyledi.

Başlatılan ve ihale aşamasında olan projelere dair bilgi veren Başkan Büyükkarcı konuşmasının devamında; ‘’ Atıksu arıtma tesisimiz yakın zamanda hizmet vermeye başlayacaktır. 275 m3/ gün kapasiteli, oksidasyon hendeği tipinde uzun havalandırmalı aktif çamur prosesi seçilmiştir. Bu proses bir biyolojik arıtma prosesidir. İnşaatın %70 mertebesi tamamlanmış olup 1 ay gibi bir süre içinde hizmet vermeye başlayacak olan atıksu arıtma tesisimizde atıksu %96 oranında temizlenecektir. Öte yandan 50 daire 14 işyerinden oluşan, ilçemizin konut ve işyeri sıkıntısını bir nebze azaltacak olan Ötüken Yaşam Konutları konut projemizin %65 i tamamlandı. Bu yıl içerisinde hak sahipleri yeni konutlarına oturabilecekler ve bu tabi ki konut ihtiyacının bir kısmı idi. İkinci etap da Ötüken konutları 2 olarak 90 dairelik bir projeyi de hayata geçireceğiz. Ayrıca mevcut belediye hizmet binamız ekonomik ömrünü tamamlamış ve artık gelişen ihtiyaçlarımıza cevap verememektedir. Bu nedenle modern ve ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir hizmet binası yapımı için proje hazırlanmış ve ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Bununla birlikte Ekim ayının 15 inde ihalesini yapacağımız satış ve teşhir binamızda yöresel ürünlerimizi satarak ilçe ekonomisinin canlanmasını hedeflemekteyiz. Burada gerek online satış gerekse de yerinde satış hizmeti vereceğiz.

425 kw üretim kapasiteli bir ges tesisi kurulması yönünde proje çalışmalarımızı tamamladık. İlgili kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından kendi ihtiyacımıza yönelik elektrik üretimine başlayacağız. Daha öncesinde yenilenebilir enerji modeli ile aydınlatmasını, sıcak asfalt ile kaplamasını ve kilitli parke ile kaldırımlarını tamamladığımız 2 km lik Musa Avsever caddemizde bir dizi çalışma daha gerçekleştireceğiz.  Yürüyüş yolları ve yeşil alanlar ile birlikte çocuk parkları da yaparak insanımızın huzur bulacağı, yürürken oksijen depolayabileceği bir cadde haline dönüşümünü tamamlayacağız. Bu projemizin finansman ihtiyacını %100 hibe yolu ile çözdük ve en kısa sürede yapım işine başlayacağız. Atatürk caddemizin üzerinde bulunan elektrik direkleri ve tellerinin kaldırılarak yer altına alınması noktasında girişimlerimizi tamamladık. İnşallah 2020 yılında bu hizmeti de tamamlayacağız. Sodes projeleri kapsamında bir proje üreterek Mevlana Kalkınma Ajansına sunduk. Bu proje ile dezavantajlı insanlarımıza özellikle kadınlarımıza istihdam yaratmayı planlamaktayız. Kalkınmada öncelikli bölge olarak Karaman’dan daha üst derece de olmak istiyoruz çünkü yatırımcının bizim gibi ilçelere yatırım getirmesi için bunu elzem görüyoruz’’ sözlerine yer verdi. Toplantının ardından Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, basın mensupları ile birlikte devam eden projeleri inceleyerek bilgi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum