Karaman'da Eylül'de olgunlaşan kayısı Ekim'de hasat edilecek

Karaman'da Sonbahar'a meydan okuyan kayısı ağacı görenleri hayrete düşürüyor...

Karaman'da Eylül'de olgunlaşan kayısı Ekim'de hasat edilecek
Editör: Karamanca
28 Eylül 2019 - 19:57




Karaman'da Sonbahar'a meydan okuyan kayısı ağacı görenleri hayrete düşürüyor. Şeker pare cinsi olduğu öğrenilen ağacı diğerlerinden ayıran özelliği ise Eylül Ayı'nda olgunlaşmaya başlayıp Ekim Ayı'nda hasat edilmesi.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Ziraat Odası başkanı Mehmet Bayram aldığı duyum üzerine Bozkandak Köyü'nde henüz olgunlaşma aşamasında olan kayısı ağacını inceledi. Köyde çiftçilikle uğraşan Mustafa Sevinçkan'a ait bahçede bulunan ağaç, köydeki diğer meyve veren ağaçların aksine yaprakları halen yemyeşil ve meyveleri olgunlaşma sürecine devam ediyor. Ağacı inceleyen Başkan Mehmet Bayram ;

''Merkeze bağlı Bozkandak köyümüzde Mustafa Sevinçkan amcanın bahçesinde Eylül'de sararan Ekim gibi hasat edilen, geç olgunlaşan bir cins şekerpare kayısı çeşidi gördük. Normalde dağlık bölgelerdeki ürünlerin geç olgunlaştığı herkesçe malum ancak, bizim bölgede Ekim Ayı'nda kayısı hasadı yapılması sanırım ilk olacaktır. Yaptığımız ön incelemenin ardından, bu ürünü nasıl çoğaltabiliriz düşüncesi ile uzman bir ekiple tekrar inceleyeceğiz. Geç olgunlaşan turfanda ürün olarak satışta oldukça rağbet göreceği kanaatindeyim.'' dedi.

mehmet bayram

ekimde kayısı

bozkandak köyü

karaman bozkandak kayısı

mehmet sevinçkan

mehmet sevinçkan bozkandak

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum