Kadın PÖH adayları Bakan soylu'ya seslendi

25. Dönem POMEM (Kadın Özel Harekat) için açılan beş yüz kişilik kadroya alınacak adaylardan ..

Kadın PÖH adayları Bakan soylu'ya seslendi
Editör: Karamanca
25 Eylül 2019 - 20:58




25. Dönem POMEM (Kadın Özel Harekat) için açılan beş yüz kişilik kadroya alınacak adaylardan KPSS puanı şartı da istendi. Buna göre; 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lise mezunları için KPSS P94 puan türünden en az (65), önlisans mezunları için KPSS P93 puan türünden en az (65), 2018 veya 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lisans mezunları için KPSS P3 puan türünden en az (60) puan almış olmak gerekiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya haber sitemiz aracılığıyla seslenen bir grup özel harekat adayı genç kadın, POMEM Polis Özel Harekat kadrosu için KPSS şartı aranmamasını veya puanın 2016 yılındaki duruma çekilmesini talep etti. Aday kadınlar; ''Türk kadınları olarak sadece adalet istiyoruz. 2016 da kpss 50 iken neden bu yıl biz kadınlara 65. Biz 3 yıldır çalışıyoruz sakatlanıyoruz, Kpss şartının düzeltilmesini talep ediyoruz. Sayın bakanımız Süleyman Soylu'ya sözlerinin hatırlatıyoruz. Yorumlarda polis özel harekatın maaşını soruyorlar bizlerin zoruna gidiyor, gerekirse bizi gönüllü çağırsınlar bu meslek para için yapılabilecek bir meslek değil. Yeşil bere bize şehitlerimizin emanetidir. Yeşil bereyi gerçekten hak eden taksın maaş soran değil. Başvuru kılavuzunun yenilenmesini talep ediyoruz.'' dedi.

Öte yandan birçok şehit yakını yayımladıkları videolarla ''KPSS vatan aşkına engel olmasın'' diyerek Bakan Soylu'dan kadın polis özel harekat adaylarına destek istediler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum