Reklam

Karaman'da acılı baba suç duyurusunda bulundu

Karaman'da oğlunun cesedini olta ile çıkaran acılı baba Murat Kaya, savcılığa suç duyurusunda..

Karaman'da acılı baba suç duyurusunda bulundu
Editör: Karamanca
23 Ağustos 2019 - 14:17




Karaman'da oğlunun cesedini olta ile çıkaran acılı baba Murat Kaya, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olay, Temmuz Ayı'nda Karaman’a yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Gödet Barajı Zengen mevkisinde meydana gelmişti. Ailesiyle birlikte pikniğe giden 17 yaşındaki Bünyamin Kaya, serinlemek için girdiği barajda boğularak hayatını kaybetmişti. Acılı baba olay günü kurtarma ekiplerinin müdahale etmediğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Acılı baba Murat Kaya bugün suç duyurusunda bulunduğu Karaman Adliyesi önünde O günü şöyle anlattı;

''Geçtiğimiz ayın 28'si Pazar günü çocuklarla birlikte pikniğe gitmiştik baraj gölüne. Zannedersem 13.00 - 13.30 civarıydı annesigil kıyıda otururken, çocuklarda 5-6 çocuk benim oğlumla birlikte, suyun içinde oynuyorlarmış. Bilmeden kıyıdan şöyle 10-15 metre açıldıktan sonra baraj gölü biranda derinleşiyor ve istemeden oraya düşüyor. 3-4 metre derinliğe ulaşıyor. Sonra biranda çığlıkları duyduktan sonra etrafta bulunan akrabalar ve kuzenlerle birlikte hep beraber suya atladık ama biz suya varana kadar çocuk kendisi gözden kaybolmuş. Ve bulamadık. Nitekim gerekli yerlere, kurtarma ekiplerine arama yaptık. Yalnız işte bölgenin biraz dağlık olmasından sebep, olsaki kurtarma ekipleri zamanında gelemedi. Tabi bu arada biz onların gelmesini beklemedik, kurtarmalarını beklemedik ama kendi çabamızla 10 kişi düştüğü yeri didik didik aradık. Nitekim saat 13.30'da olay gerçekleştiğinde saat 16.00'ya kadar arama yaptık. 16.00'da ancak kendimiz bulduk çocuğumuzu.

Gelen kurtarma ekipleri müdahale etmedi. Şöyle, müdahale edecek ekipmanımız yok, dalgıcımız yok, botumuz yok, can yeleğimiz yok, can simidimiz yok gibi mazeretler söyleyerek hiç bir müdahalede bulunmadılar. Zaten kurtarma ekibinin birtanesi olay yerine 2 saat gibi bir sürede geldi. Geldiğinde de zaten kurtarmak için veya teselli için hiç bir çabada bulunmadılar, birşeyde söylemediler. Sadece bir seyir terası gibi yukarıdan olayı kurtarmasını beklediler, hatta kurtaracak arkadaşlara bile olayın artık bir adli boyutunun olduğunu ve suya girilmemesi gerektiğini, başka illerden dalgıç gelip onların bulacağını söyleyerek ne müdahale ettiler kendileri, müdahale etmeye de karşı çıktılar.

Tabi nedendir, şimdi Karamanımızda böyle olaylar her yıl hiç olmazsa 3-5 tane oluyor. Bizim Karamanımız göller bölgesi sayılır neredeyse. Her yıl olan olayların hiç bir tanesini bugüne kadar canlı bir şekilde sevinçle karşılayamadık çıkartamadık bu boğulma olaylarında. Buda neden? Ya bizim Karamanımızdaki kurtarma ekiplerinde dalgıcımız mı yok? Neden yok? Dalgıcımız yoksa, botumuz mu yok, can yeleğimiz mi yok? Neden? Karaman'da hiç mi bunun eğitimini alan kurtarma ekiplerinde bir vatandaşlar yok bu olaya müdahale edecek. Biz hep bunları şehir dışından mı, Mersin'den mi, Ankara'dan mı bekleyeceğiz? Tabi neden? Bugün benim çocuğuma olan bu olay yarın bir başkasının başına gelmeyecek diye bir kural ve kaidesi yok yani bunun. Biz Mersin'den dalgıç bekleyecek olursak, ekip bekleyecek olursak o göl o çocukları yer bitirir götürür gider akıntısı. Cansız bedenini bile bulamayız artık biz. Tabi onlar müdahale etmediler, yardımda etmediler ama nitekim biz çocuğumuzu kendi çabalarımızla, vatandaşlın çabasıyla çıkarttık biz oradan.

​İşte baktık ki, kurtarma ekibinden bize bir fayda yok, olaya müdahalede etmiyor, bizide teselli de etmiyor biz tekrar vatandaşlar olarak 10-15 kişi suyun içine girdik. Zaten çocuğumuzdan umudumuzu kesmiştik ama en azından cansız bedenini bulalım diye baraj götürmeden bulalım dedik. Bunun içinde elimize olta aldık. Çocuğumuz belki tabana çökmüştür tabandan çıkartalım diye. Nitekim kendim böyle düştüğü yerden 2-3 metre açığa oltayı attığımda çocuğumun ayağına olta takılmış ve onunla birlikte çıkardım geldim kendim''

YORUMLAR

  • 0 Yorum