Karaman'da Afganlarla bir olan şahıslar köylüleri yaraladı

Karaman’da aynı köyde oturan iki besicinin arasında yaşanan mera kavgasında 4 kişi darp..

Karaman'da Afganlarla bir olan şahıslar köylüleri yaraladı
Editör: Karamanca
17 Mayıs 2019 - 01:50




Karaman’da aynı köyde oturan iki besicinin arasında yaşanan mera kavgasında 4 kişi darp sonucu yaralandı.

Kavga, Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesine bağlı Sinci köyünde yaşandı. Alınan bilgiye göre, aynı köyde oturan ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Şakir G. ile Selman E. ve Memiş E. kardeşler arasından çıkan mera kavgasına Afgan çobanlarla akrabaları da katılınca 4 kişi yaralandı. Darp sonucu yaralanan taraflardan Selman E. ve Memiş E., kardeşler ambulansla kaldırıldıkları  Karaman Devlet Hastanesinde, Şakir G. ile amcası Mehmet G’de özel bir hastanede tedavi altına alındı. Jandarma, yaşanan kavgayla ilgili soruşturma başlattı. 

Kavganın sebebi mera kavgası

Özel hastanede tedavi altına alınan Şakir G. ile amcası Mehmet G’nin akrabası Kemal Ok, çıkan kavganın mera yüzünden olduğunu söyledi. 

Olayın hırsızlıkla hiç bir alakasının olmadığını anlatan Ok, uzun süredir benim yakınlarım ile karşı taraf arasında merada koyun otlatırsın otlatamazsın tartışması vardı. Geçtiğimiz günlerde bizim çobanı sıkıştırmışlar burada koyunları otlatma diyerek. Bugünde yine aynı merada koyunları otlatmakta olan bizim çobanın yanına gelerek dövmeye kalkışmışlar. Çobanımız ise koyunların sahibi Şakir G’yi telefonla arayarak durumu bildirmiş. Bunun üzerine Şakir G’de arabasına binerek koyunların bulunduğu meraya gitmiş. Amcası Mehmet G’de, kavga yapmasınlar diyerek Şakir g’nin arkasından gitmiş. Tartışma kavgaya dönüşünce birbirlerini darp etmişler. Kavgaya karşı tarafın Afganistan uyruklu dört çobanı da katılmış” dedi.

Hırsızlık olayı yalan

Afgan çobanların da aralarında olduğu şahıslarca darp edilen mağdurlar Şakir G. ve Mehmet G.'nin yakınları DHA'ya tepki gösterdi. Yaralanan yakınlarının Sinci Köyü'nden olduklarını söyleyen hastane önündeki vatandaşlar, ''Müslüman Türk'ü Afgan çobanlara dövdürüp hırsız diye haber yaptırdılar, yazıklar olsun'' diye konuştu. Kemal Ok, yaşanan kavganın hırsızlıkla hiçbir alakasının bulunmadığını bunu için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Olayın duyulmasının ardından DHA olayı çarpıtarak, ''Karaman Hırsız ve Koyun Sahipleri Arasında Kavga'' başlığıyla vermişti.

sinci köyü kavga

sinci köyü mera kavgası

karaman kavga

dha

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum