Yeşil sahada mavi ışık yak

Karaman Kartalları ile Başakspor maçına 30 otizmli birey, futbolcularla aynı coşkuyu yaşamak..

Yeşil sahada mavi ışık yak
Editör: Karamanca
06 Nisan 2019 - 12:06




Karaman Kartalları ile Başakspor maçına 30 otizmli birey, futbolcularla aynı coşkuyu yaşamak için maç öncesi antrenman ve seromaniye katılarak ilk defa yeşil sahalara adım attılar.

Özel Kaya Emre, Özel Uyum Rehabilitasyon ve Özel Empati Rehabilitasyon kurumları bir araya gelerek Karaman'da bir ilki gerçekleştirdiler. Futbol müsabakasının başlamasıyla birlikte tribündeki yerlerini alan otizmli bireylerin coşkusuna, pankart, balon ve tezahüratlarla taraftarlarda eşlik etti. Şenlik yerine dönen sahada Nisan Ayı'nın ruhuna uygun bir şekilde mavi balonlar gökyüzüne salındı.

Sporun otizmli bireyler açısından önemini vurgulayan kurum müdürleri; Vahit Uysal, Üsame Kızılca ve M. Burak Demirer, hiçbir menfaat gözetmeksizin yıl boyunca çeşitli etkinlikler yaptıklarını söylediler. Yılın tamamını otizmli bireylerle birlikte geçirdiklerinin altını çizen müdürler; öğrencilerin hepsini kucaklayarak sektörel bakışın aksine, öğrenci ve velilere umut olduklarını belirttiler.

Kurum müdürleri; Kaya Emre Rehabilitasyon merkezi müdürü Üsame Kızılca'ya böyle bir etkinliği akıl edip hayata geçirdiği için teşekkür ederek, ilerleyen günlerde buna benzer sosyal sorumluluk etkinliklerinin artarak devam edeceğini söylediler.

Renkli görüntülerin yaşandığı karşılaşma; Karaman kartalları 0 ve Başak spor 8 şeklinde sona erdi.

karaman otizmli bireyler

otizmli çocuklar

üsame kızılca

karaman otizm

otizm rehabilitasyon

karaman futbol

karamandan

5279

YORUMLAR

  • 0 Yorum