İtirazlar üzerine Sarıveliler'de kazanan bir kez daha ilan edildi

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde sandıklara yapılan itirazlar üzerine yapılan sayım sonucu..

İtirazlar üzerine Sarıveliler'de kazanan bir kez daha ilan edildi
Editör: Karamanca
02 Nisan 2019 - 20:30




Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde sandıklara yapılan itirazlar üzerine yapılan sayım sonucu, ikinci kez seçim sevinç gösterisi yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde 31 Mart akşamı yapılan sayımda bağımsız belediye başkanı adayı Halil Kulak, 70'in üzerinde oy farkıyla belediye başkanı seçilmişti. Bazı pusulalarda evet mührünün vurulacağı bölüm yerine, Halil Kulak ismi olan bölüme mühür basıldığı gerekçesi ile ilçe seçim kuruluna itiraz edilmişti. Yaşanan belirsizlik nedeniyle Ak Parti adayı Hayri Samur ve Bağımsız aday Halil Kulak, bugün yayımladıkları Miraç Kandili mesajlarında ünvan kısmına ''Belediye Başkanı'' notu düştüler.

İtiraz üzerine ilçede yer yer tartışmalar yaşanırken, Karaman'dan takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edilerek önlem alındığı öğrenildi. Bugün tekrar yapılan sayımla birlikte bahse konu oylar geçersiz kabul edilmesine karşın 6 oy farkla Halil Kulak'ın başkanlığı bir kez daha ilan edildi.

Sonucun açıklanması ile birlikte Kulak taraftarları havai fişekler eşliğinde ikinci kez sevinç gösterisi yaptı. Bu sonuçla birlikte ilçedeki gerilimin ortadan kalkması beklenirken, güvenlik ve sağlık ekipleri hazır bekletiliyor. 

halil kulak

karaman sarıveliler

sarıveliler halil kulak

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum