Reklam

İndirimden Karamanlı çiftçiler de yararlanmaya başladı

Karamanlı çiftçilerin girdi maliyetlerini bir nebze olsun düşüren sevindirici haberi, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram verdi..

İndirimden Karamanlı çiftçiler de yararlanmaya başladı
Editör: Karamanca
16 Mart 2019 - 19:01




Çiftçilere elektrik kullanımında yüzde 12 civarında indirim sağlanmasıyla ilgili karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Elektriğin, çiftçilerin girdi maliyetinde önemli bir kalem olduğunu belirten Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tarımsal sulamayla birlikte tüm çiftçileri kapsayan yüzde 12 oranındaki elektrik indiriminden Karamanlı çiftçilerimiz de yararlanmaya başladı. Elektrikte sağlanan bu indirim, Üreticilerimizi doğrudan ilgilendirecek bir gelişmedir'' dedi. Emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyleyen Başkan Mehmet Bayram, konuyla ilgili açıklamasında;

YILLARDIR BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞMİYORDU

''Biz Ziraat Odası olarak yıllardan beri Mazot ve Enerji indirimi sağlanmasıyla ilgili beklenti içerisindeydik. Zaman zaman da bu konudaki taleplerimizi de dillendirdik. Bu bizim üreticilerimizin hakkı olan bir durum olmasına karşın, bir türlü gerçekleşemiyordu. Resmi gazetede yayımlanan indirimle birlikte; hayvancılık ve kümes hayvancılığı yapanlar ile tarımsal sulama abonesi olanlar yüzde 12 indirimli elektrik alabilecekler. 

Karaman Ziraat Odamıza Kayıtlı 37 bin çiftçimizi aileleriyle birlikre hesapladığımızda yaklaşık 100 bin kişilik bir nüfus ortaya çıkar. Dolayısıyla elektrikte sağlanan bu indirimin, üreticilerimizin yanı sıra şehrin büyük bir bölümünü olumlu etkileyeceği açıktır. Son 5-6 aylık süreçte girdi maliyetleri tavan yapmıştı. Bu dönemde elektriğin indirilmesi elbette yüzümüzü güldürdü ancak, bu düşüşün diğer girdi fiyatlarına da yansıtılması gerekmektedir. Üreticimizin de 15-20 gün sonra tarlaya ineceğini düşünürsek; akaryakıt, gübre, zirai ilaç ve tohumda da buna benzer girişimlerin olması gerektiğini görürüz” sözlerine yer verdi.

Öte yandan Başkan Bayram, alınan karar ile tüm hayvancılık işletmelerinin elektrik aboneliklerinin Tarımsal Sulama Abone Grubuna alındığını duyurdu.

resmi gazete indirim

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum