Ankaramander'den Başkent'te muhteşem konser

Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nun Kadınlar Günü..

Ankaramander'den Başkent'te muhteşem konser
Editör: Karamanca
14 Mart 2019 - 09:03




Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nun Kadınlar Günü Özel Konseri, izleyicilerden tam not aldı. 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda 9 Mart Cumartesi akşamı icra edilen konserde 35 eser seslendirildi.

    Salonun her iki katıda tıklım tıklım doldu, konsere ilgi fazla olunca ayakta izlemek zorunda kalanlar ve yer olmadığı için geri dönenler oldu. İzleyiciler arasında çok sayıda bestekar, koro şefi ve Ankara’da çeşitli koroların yöneticileri yer aldı. Konser öncesi davetlilere kısa bir Karaman görseli sunuldu. TRT’nin tecrübeli spiker ve sunucusu Yasemin Pamukçu’nun sunduğu konser öncesi konuşan Ankaramander Başkanı Veli Bozkır, Kadınlar Günü’ne özel konuşmasının ardından koronun kuruluşunu ve konser için hazırlanma sürecini anlattı. Şef Hasan Eylen yönetimindeki koronun ilk solisti hemşehrimiz Ersin Cicibıyık oldu. İlk bölümde 16 eserin seslendirildiği konserde Kadınlar Günü nedeniyle 6 kadın bestecinin eserine yer verildi. 26 solo eserin seslendirildiği konserde Başkan Veli Bozkır, Avni Anıl’ın bestesi ‘Ne olur akşamları gelsen otursan yanı başıma’ şarkısını okudu. Konserin finalini peş   peşe dört eser okuyan Hasan Eylen yaptı. 

Davetlilerin ayakta alkışladığı konser, uzun süredir birbirini görmeyen Karamanlıların görüşmesine vesile oldu.

karamander konser

ankara konser

veli bozkır

karaman dernek

konserde

yayın

ankaramander

ankaramander konser

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum