Reklam

Mahmut Sami Şahin'in İstiklal Marşı mesajı

AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin İstiklal Marşımızın Kabul ..

Mahmut Sami Şahin'in İstiklal Marşı mesajı
Editör: Karamanca
12 Mart 2019 - 09:55




AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin İstiklal Marşımızın Kabul edilişinin 98. Yıl dönümü ve vesilesi ile yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi. 

“İstiklal Marşımız ki şanlı tarihimize milli mücadele olarak kaydedilen kurtuluş savaşının bitti denildiği anlarında adeta kudret kaleminin yaz dediği ve ancak bir dava adamının yazabileceği mükemmellikte bir marştır. Öyle ki her bir satırı lahuti birer berceste mahiyetindeki kutlu marşımızı Akif gibi bir ruh adamı yazmış ve o zor günlerde ecdadımızın yeniden dirilişine vesile olmuştur. Ne var ki baştan sonra özgürlük, vatan sevgisi ve emanet şuurunu gönüllerimize nakşeden marşımız bir asır evvel yazılmış olsa dahi ebediyete kadar özgünlüğünü ve değerini koruyacak sonsuz bir manifesto niteliğindedir. Nasıl ki millet olarak asırlardır yeryüzünde insanlığa yön veren devletler kurmuş, devlet ve fikir adamları yetiştirmiş isek son bir asrımızın en önemli kilometre taşlarından birisi olmuş o abidevi şahsiyet Mehmet Akif ki milli şuurun her daim diri tutulabilmesine imkan sağlayacak bir metne imza atmıştır ki o da İstiklal Marşımızdır.

Milletimizin sinesinden çıkarak “Hayal ile yoktur alkış verişim, her demişsem görüp de söylemişim” diyen o koca şairi ve adeta anayasa mesabesindeki marşımızı her daim anmak ve anlamak her vatan evladının görevi ve gelecek nesillere övünçle anlatacağı bir emanetidir. Bu şuurla İstiklal Marşımızın kabul yıldönümü olan 12 Mart gününü hayırla ve bu mana abidesi marşımızı yazan Merhum Mehmet Akif başta olmak üzere vatan toprağı için canını feda etmiş şehitlerimizi minnetle ve rahmetle yâd ediyorum. Duam odur ki Akif’in de tazarrusu olan “Rabbim bu millete bir daha böyle marşlar yazdırmasın ama Asımın nesli hayali ile yaşayan Akifler ve asımın nesilleri Anadolu’mda hep olsun inşallah. Bu duygularımla necip milletimizin ve bütün hemşehrilerimin bu müstesna gününde gönül dolusu selamlarımı arz ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum