Reklam

Karaman bayraktepe projesi ile güzelleşecek

Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in açıkladığı projeler Karaman’da..

Karaman bayraktepe projesi ile güzelleşecek
Editör: Karamanca
07 Mart 2019 - 14:05




Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in açıkladığı projeler Karaman’da ilgiyle karşılandı. Şahin’in yenilenen, güzelleşen, markalaşan, güçlenen ve gelişen Karaman sloganlarıyla sunduğu projeler arasında Bayraktepe Projesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları dikkat çekiyor. 

BAYRAKTEPE İLE KARAMAN GÜZELLEŞECEK

Lütfi Elvan Kongre ve Fuar Merkezinde 5 Mart’ta düzenlenen coşkulu programda projelerini tanıtan Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in vaatleri arasında yer alan Bayraktepe Projesi ile şehrin yeni bir rekreasyon alanına kavuşması hedefleniyor. Karaman-Mut yolu üzerinde bulunan mevcut “Türk Dünyası Kültür Parkı”, çevresi ile birlikte yeniden ele alınacak. Kent Merkezi ile ilişkilendirilerek Karaman’ın rekreasyon ihtiyacı bu bölgede karşılanacak. Anıtsal bir Türk Bayrağının dikilmesiyle de bu alan şehir siluetine değer katacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE KARAMAN YENİLENECEK

Şahin’in “Yenilenen Karaman Olacak” temasıyla paylaştığı kentsel dönüşüm projeleri de dikkat çekiyor. Bu kapsamda, mevcut belediye binası çevresindeki ticaret üniteleri, musalla alanı ile beraber yeniden projelendirilecek. Çalışma sonrası bu alan Karaman’ın yeni kentsel yüzünü oluşturacak. 

Topucak Mahallesi tarihi kent merkezi ihya edilecek. Turistik aktiviteler için cazibe merkezi oluşturulması ile kentin alana bakış açısı olumlu yönde gelişecek. Hz. Mevlânanın Validesinin metfun olduğu Aktekke Camii önü meydanı ve hamam etrafı ulusal anlamda farkındalığının oluşturulabilmesi için 17 Aralık Şeb-i Arus törenleri ile entegre edilen bir kentsel tasarım projesi ile düzenlenecek. 

karaman bayraktepe

bayraktepe projesi

karamanda bayraktepe

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum