Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anketlerde ciddi manipülasyon var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anketlerde ciddi manipülasyon var
Editör: Karamanca
26 Şubat 2019 - 20:59




İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"ANKETLERDE CİDDİ MANİPÜLASYON VAR"

Anketlerde ciddi manipülasyon var. Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntemle sürdürüyoruz.

Meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart'ta şaşmayacak bir anket var.

BURHANETTİN KOCAMAZ'IN ADAY OLAMAMASI

(Burhanettin Kocamaz'ın aday olamaması) Nihai karar, YSK'nindir. YSK, hangi kararı verirse o nihai hükümdür, onunla da iş bitmiş olur.

BEKA SORUNU

Beka sorununu sadece genel seçimlerde değerlendirip ele alamayız. Yerelde de bir beka sorunu söz konusudur. Bizim şu anda yereldeki beka sorunumuzun neticesi 31 Mart'tır.

"EĞER DAVA ADAMIYSAN, İHANETİN OLMAMASI LAZIM"

Biz özellikle AK Parti olarak bu olaya dava olarak bakıyoruz. Eğer bir dava adamıysan, davaya ihanetin olmaması lazım. Görev verilir, yaparsın. Ama senden alınıp başkasına verildiğinde de "eyvallah" dersin. Sana da başka bir görev verilir. Böyle çok görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız olmuştur.

"AYRILANLARLA BİR DAHA YOL YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Değiştirirsin. Liderin de görevi budur. Adeta satranç gibi. Bunu o şekilde değerlendirmek lazım.

Bugüne kadar o tür adımlar attık, ayrılanlar oldu. Bu ayrılanlarla bir daha yol yürümek mümkün değil. Ama biz onları kovmadık.

Bizim tek bir derdimiz var. Millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz. Şu anda Meclis Başkanlığı'na Mustafa Şentop Bey geldi. Kendisi daha önce TBMM Başkanvekiliydi.

"BİZ SIRADAN BİR PARTİ DEĞİLİZ"

Aynı şekilde Binali Bey. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne adaylığı konusunda "nasıl isterseniz" dedi.

Biz sıradan bir parti değiliz. Güçlü bir partiyiz. Türkiye siyasetinde, bizim kadar parti hareketliliği olan bir başka parti yoktur.

Bizde tasfiye olmaz, bizde bayrak yarışı olur ve biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik.

"DAHA ÖNCE DE PARTİ KURANLAR OLDU, NETİCE BELLİ"

Parti kuracaklarmış, şu olacakmış bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu ama akıbetleri belli.

TANZİM SATIŞLAR

Sosyal devletin gereğini yerine getiriyoruz. Operasyon çekmeye çalışanlara cevabımızı verdik. Ekonomik bir suikastla karşı karşıya kaldık. Serbest piyasayı biliriz, kimse bizi aldatmasın. Biz üreticinin karşısında değiliz.

Sebze meyve fiyatları üzerinden ekonomik suikastle karşı karşıya kaldık. Süratle biz çadırları kuralım ve buralardan bu fahiş fiyatlı satış uygulamasını durduralım. Adımı attık bir iki gün içerisinde yüzde elli fiyatlar düştü. Bu yeterli değil. Zincir marketlerde satılan ürünlere baktığınızda 300-350 çeşit ürün var. Biz vatandaşa darbe yapanlara karşı o adımı attık. Geçenlerde bir ilimizde mitingimizi yaptık. Süreyya Bilgiç kardeşimiz yanıma geldi, şu anda 400 bin ton elma var. Hemen çözelim dedim. Hazine ve Maliye Bakanı'na konuya el atmasını istedim. Onların da beklemediği fiyatta. Adını da söyleyeyim Isparta. Biz bu elmayı peyderpey çekmeye başladık. 81 vilayete bu işi yaymak suretiyle bu adımı atarız. Biz halkımızı vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Milletin ekmeğiyle oynayanlara haddini bildirene kadar tanzim satışını sürdüreceğiz

TOBB'da toplantı yaptık. Oda ve borsaların başkanlarını davet ettiler. Konuşmamı yaptıktan sonra istihdam noktasında katkı bekliyoruz dedik. Herkes kendi ilinde istihdam sağlayacak dedik. Söz verildi, kayıtlara girdi ama hareket başlamadı. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Bey de son yapılan buluşmada TOBB'la biraraya geldiler işin detaylarını konuştular. Biz devlet olarak ne yapacağız, bakanlarımız ne yapacak. Bu işle ilgili olarak görev dağılımı ile birlikte yıl sonuna kadar 2,5 milyonluk istihdamı dayanışma içerisinde yapacağız. Biz iktidar olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu işi inşallah çözmüş olacağız.

BEDELLİ DAİMİ OLARAK VAR

Milletimizin askerlikle bağını zedelemeyecek sürdürülebilir bir sistemle yaşanan yığılmayı, bu sorunu ortadan gidereceğiz. Bizim arzumuz seçim öncesi kanunu çıkarmaktı. Seçim sonrası üzerinde duracağız. Artık bedelli daimi olarak var. Meclis tekrar açıldığında kanunlaştırarak yani ilk işlerimizden birisidir diyebileceğim inşallah kanun bu olacaktır. 

MÜNBİÇ MUTABAKATINDA SON DURUM

Yol haritasının bir an önce tamamlaması lazım. ABD silahları mutlaka toplamalı. "Silahlar toplanacak" sözünü samimi bulmuyorum. Bölgede bir silah piyasası oluştuğunu düşünüyorum.

KUSHNER'İN ANKARA ZİYARETİ

Şu anda görüşme, Sayın Trump'ın da bana ifade ettiği şekliyle ağırlıklı olarak ekonomi ve bölge sorunları. Bizden de böyle bir talep söz konusu oldu. Çad Cumhurbaşkanı da gelecek, kanaat önderleriyle toplantı var. Belki bir ara ben de kabul ederim. Bir görüşme Hazine Maliye Bakanımızla o arada yapma durumumuz olabilir

LAVROV'UN AÇIKLAMALARI

Bizi Kürt düşmanı gibi lanse etme uğraşı yanlıştır. Sayın Lavrov'un tespiti yanlıştır.

İDLİB'DE YAŞANAN GELİŞMELER

İdlib'de her türlü önlemi alıyoruz.

(Şam yönetimiyle görüşme olur mu?) Adana Mutabakatı devrededir.

ABD S-400'LER İÇİN İKNA OLUR MU?

Obama döneminde Patriot isteğine olumlu yanıt verilmedi. Putin bize güzel imkanlar sundu, kabul ettik. ABD iyi şartlar sağlarsa Patriot'lara da evet deriz. NATO Genel Sekreteri de bizi haklı buluyor.Son görüşmemizde Trump bana hak verdi. S-400 konusunda geri adım atmamız söz konusu değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum