Reklam

Mustafa Turan Gökçel: Fedakârlık zamanı

Şimdi gerek bu öğretilerin, gerekse ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ortamın gereği olarak 2019 yılı için..

Mustafa Turan Gökçel: Fedakârlık zamanı
Editör: Karamanca
12 Şubat 2019 - 12:15




Karaman’da bir mermer firması, fiyatlarına 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da zam yapmayacaklarını söyledi.

Küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren Gök Mermer yetkilisi Mustafa Turan Gökçel, ‘’Sektörde 90 yıldır hizmet verip, binlerce hemşerimizin yaşam alanlarına bıraktığımız iz, bir takım sorumluluklar yüklüyor’’ dedi. Karaman’ın ilk mermer firması olduklarının altını çizen Gökçel, ‘’1928 yılında dedemiz tarafından açılan kapı, daha sonra babamıza oradan da bizlere kadar devam ederek mermer işçiliği konularında hizmet verdi.

 Önceliğini kalite, estetik ve talebin doğru işçilikle yerine getirilmesi olarak gören firmamız, fiyat konusunda her zaman ‘uygunluk’ gözetmiştir. Anadolu’da her esnafta olduğu gibi bizim işletmemizde de büyüklerimizin, ustalarımızın öğütleri altın kurallarımızdır. Ustalarımızın ‘’torunun bunu dedem yaptı desin’’ sözünü düstur edinerek, işçiliklerimizi sadece bu güne değil, bizden sonrakilere de hizmet edecek şekilde özenle yaptık. Onlar bize verdikleri öğütlerle çok kazanmayı değil, daha çok kalıcı olmayı planlamayı öğrettiler.

Şimdi gerek bu öğretilerin, gerekse ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ortamın gereği olarak 2019 yılı için zam yapmama kararı aldık. Böylelikle 2017, 2018 yılları da dâhil olmak üzere son üç yılımızı aynı fiyatlarla geçirmiş olacağız. Üstelik sadece belirli kalemlerde değil; mezar, mutfak, şadırvan, merdiven ve çeşme gibi yüzlerce modeli olan ürünlerimizin tamamında eski fiyatlarımız geçerli olacaktır.

 Hepimiz esnaflığını yaptığımız konunun dışında kalan bütün sektörler açısından tüketiciyiz ve dolayısı ile ne edersek kendimize ettiğimizin farkında olmalıyız. Bir takım girdi maliyetlerinin arttığını, dönemin bunu gerektirdiğini bahane ederek içerisinde bulunduğumuz günleri fırsata çevireceğini zannedenlerin aslında kaybedenler olacağını hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda Dünya genelinde yayılan perakende zincirlerinin küçük ve orta ölçekli esnafı bitirmeye çalıştığını söyleyip dururuz.

Oysa O zincir marketlerin aksine küçük ve orta ölçekli esnafta gerçekleştirilen her alışverişte muhabbet olur, çay olur zamanla dostluk oluşur. Dolayısı ile bu tür kriz ortamlarında tüketici fedakârlığı evvela çayını içtiği, muhabbet ettiği ve zamanla arasında duygusal bağın oluştuğu firmadan bekler. Bu beklentiye doğru zamanda doğru cevap verilmesiyle bitip gitmenin önüne geçilebilir, küçük ve orta ölçekli esnaf kendisini kaybolmaktan böylelikle korumuş olur. Yüklü sermayesinin olması bir firmayı kalıcı yapmaz, aksine bir işletmeyi kalıcı yapan halkın gönlündeki yeridir.

 ‘’Kurt kışı bir şekilde geçirir ama yediği ayazı unutmaz’’ deyiminin aslında insan için söylendiğini unutmamalıyız. Bu döneme uygun bahanelerle şişirilen fiyatlardan da alıcı buluruz elbette ancak, o müşteri bunu asla unutmaz. Firma olarak 90 yıllık hafızamız buna benzer nice kriz dönemleri gördüğünden, bu süreçlerin firma açısından feragat edilerek aşılacağını tecrübe etmiştir. Aldığımız bu ‘Aynı tarife’ kararının tüm esnaf arkadaşlarımıza ilham vermesini temenni ederiz’’ diye konuştu.

Haber / Karamanca.net / Be. Ra.

mustafa turan gökçel

gök mermer

karaman mermer

karaman mezar

karamanda mermerci

karaman mezar yapan firma

mermer işçiliği

karaman çeşme yapımı

karaman şadırvan yapımı

karaman mermere portre çizimi

karaman merdiven yapımı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum