Karaman'da TOKİ yöneticisinin 'çirkin talimatı' davalık oldu

Karaman’da muhtar adayının rakip muhtar adayına ait el ilanlarını toplattığı iddiası mahalleyi ..

Karaman'da TOKİ yöneticisinin 'çirkin talimatı' davalık oldu
Editör: Karamanca
04 Şubat 2019 - 10:24




Karaman’da muhtar adayının rakip muhtar adayına ait el ilanlarını toplattığı iddiası mahalleyi karıştırdı.

İddiaya göre, olay Başakşehir Mahallesi’ndeki 2. Etap TOKİ’de meydana geldi. Muhtar adayı Süleyman Karabaş, kendisi ve ekibini tanıtır el ilanlarını TOKİ’deki posta kutularına bıraktı. Akşam saatlerinde posta kutularına bıraktığı el ilanlarının diğer muhtar adayı Durmuş E. tarafından toplatıldığını tespit eden Karabaş polise giderek şikâyetçi oldu.

Muhtar adayı Süleyman Karabaş haber sitemize yaptığı açıklamada; ‘’Ben akşam saatlerinde 2. Etap TOKİ’deki blokları eşimle birlikte ziyaret ederek posta kutularına adaylığımı bildirir el ilanları bıraktım. Çalışmamın bitmesiyle dönüş yolunda posta kutularına bıraktığım el ilanlarının yerinde olmadığını fark ettim. Detaylı incelediğimde 2. Etap TOKİ içerisindeki 22 blokta bulunan toplamda 880 dairenin posta kutularına bıraktığım el ilanlarının toplatıldığını tespit ettim. Konut sakinleri ile yaptığım görüşmede kapıcının posta kutularından el ilanlarını topladığını öğrendim.

Bunun üzerine Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikâyette bulundum. Polis ekiplerince yapılan sorgulamada kapıcılardan 3 tanesi el ilanlarımı TOKİ yöneticisi aynı zamanda muhtar adayı olan Durmuş E.’in telefon ile arayarak söylemesi üzerine topladıklarını itiraf ettiler. Öte yandan el ilanlarımı toplatan muhtar adayı Durmuş E.’de emniyete çağrılarak ifadesi alındı. Olay Cumhuriyet Savcılığına intikal etti’’ dedi. Muhtar adayının çirkin bir iş yaptığına dikkat çeken Süleyman Karabaş, ‘’Seçimler demokrasi şölenleridir, her aday seçim süreci boyunca yaşadığı ve yönetimine talip olduğu sahada hemşerilerine projelerini anlatır, desteklerini talep eder.

Biz çalışmalarımız esnasında herhangi bir muhtar adayını eleştirmek şöyle dursun, kesinlikle hak eden ve mahallemiz için hayırlı olan kimse o seçilsin diyoruz. Mahalle sakinlerini çarpık bir kutuplaşmadan uzak tutmak, bir ve beraber olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat burada diğer muhtar adayının TOKİ’deki yöneticilik makamını bizim seçim çalışmamızı baltalamak için kullanmasını kınıyorum. Mahalle sakinlerimiz olayı yakından takip ettiklerinden dolayı tepkilerini göstererek, bize yapılanın yanlış olduğunu belirttiler. Bu olayın adli makamlarca cezasız bırakılmayacağına dair inancımız tamdır. Ayrıca seçimlerin bu tip olaylardan uzak, mahalleye katkı sağlayıcı projeler üzerinden yürütülmesi hepimizin menfaatine olur diye düşündüğümden, çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ diye konuştu.

süleyman karabaş

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum