Ertuğrul Çalışkan'ın Kazım Karabekir Paşa'yı anma mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın ölüm ..

Ertuğrul Çalışkan'ın Kazım Karabekir Paşa'yı anma mesajı
Editör: Karamanca
25 Ocak 2019 - 12:25




Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Kazım Karabekir Paşa'yı ölümünün 71. yıldönümünde minnetle andığını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hemşehrimiz Kâzım Karabekir Paşa, sadece bir komutan değil, bir eğitimci, bir sosyolog, bir toplum mühendisidir. 1. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Cephesi’nde, Kafkas Cephesi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkların her biri bir destan değerindedir. Kazım Karabekir Paşa'nın başarıları cephelerde sınırlı kalmamış eğitim, sosyal ve siyasi hayat içinde birçok yararlı hizmetlerde bulunmuştur. Ermeni ve Rus saldırılarında anne ve babaları ölen çocuklar için mektep açmış, bölgenin sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamıştır. Kazım Karabekir Paşa kahraman bir asker, öksüz ve yetim babası, önemli bir siyasetçi ve yazardı. Ordudan ayrıldığı halde, askerlik ruhunu yitirmedi. Şanlı tarihimizin altın sayfalarında yer alan ve bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızda büyük emeği olan Kazım Karabekir Paşa'yı aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun."

YORUMLAR

  • 0 Yorum