Çat Kapı proje ekibi karne dağıtımında final yaptı

Karaman'da yürütülen proje gereği sınıflara çat kapı giren dönem kostümlü tiyatrocular ..

Çat Kapı proje ekibi karne dağıtımında final yaptı
Editör: Karamanca
18 Ocak 2019 - 14:34




Karaman'da yürütülen proje gereği sınıflara çat kapı giren dönem kostümlü tiyatrocular çocuklara önce şok sonra sevinç yaşattılar.

Karaman Belediyesi tarafından Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle yürütülen proje kapsamında Mevlana, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis ve Kazım Karabekir Paşa gibi Karaman'ın manevi mimarları sürpriz tiyatrolar ile yeni nesle aktarıldı.

"KOP ile Karaman'ın Beş Manevi Mimarı Tanıtılıyor" projesi dönem kostümleri giyen tiyatrocuların tamamen habersiz bir şekilde ders işlenen sınıflara "çat kapı" girerek kısa canlandırmalar yapılmasını kapsıyor. 

Projenin finali bugün İbrahim Bey İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılınç, Karaman İl Jandarma Kommutanı Albay İsmail Şahin ve diğer kurum amirlerinin katıldığı karne dağıtım töreninde sahne alan tiyatrocular hem çocuklardan hem de protokol üyelerinden alkış aldılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Proje sahibi Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; “Şehrimizin önde gelen tarihi şahsiyetlerini evvela şehirde yaşayan çocuklarımız başta olmak üzere herkese tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda anaokulundan üniversite öğrencilerine varana kadar öğrencilerinin bilmesi için çat kapı tiyatrolarla kalıcı izler bırakmayı planladık. Yaklaşık 500 sınıfta 10 Binden fazla öğrencimize ulaştık. Projenin bu aşaması başarıyla tamamlandı. Emeği geçenlere ve KOP idaresine teşekkür ederim." dedi.

çat kapı tiyatro

çat kapı tarih

karaman tarih

kop ile karamanın beş büyük

manevi mimarı tanıtılıyor

karaman

karaman çat kapı

karamanın

ibrahim bey okulu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum