Taşeli'ne ulaşım güçlükle sağlanıyor

Karamanın Taşeli bölgesinde bulunan Sarıveliler Başta olmak üzere Ermenek ve Başyayla ..

Taşeli'ne ulaşım güçlükle sağlanıyor
Editör: Karamanca
06 Ocak 2019 - 08:43




Karaman-Mut karayolunun 25. kilometresinden itibaren devam eden kar yağışı Sertavul mevkisine kadar devam ediyor. Güzergah boyunca yer yer hızlanan kar yağışı nedeniyle yol zemini beyaza büründü. Karayolları ekiplerinin aralıksız çalışmaları devam ederken, Trafik ekiplerince TIR ve çekici tipi büyük araçların geçişine izin verilmiyor.

Ayrıca; Taşeli bölgesinde bulunan Sarıveliler Başta olmak üzere Ermenek ve Başyayla ilçelerinde 05.01.2019 gününden itibaren yer yer şiddetli tipi halinde yağan kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının ilçe merkezlerinde 60 cm yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştığı gözlemlendi.

Edilinen bilgiye göre; Özellikle Karamanın Sarıveliler İlçesinde ulaşımın güçlükle sağlandığı, Belediye Ekiplerinin 24 saat esasına göre karla mücadele ettikleri öğrenildi.

Emenek-Konya ve Sarıveliler Konya-Karaman yolunda ise ulaşım kontrollü bir şekilde güçlükle sağlanıyor. Sarıveliler Konya-Karaman yolunda bulunan Karahasan geçidi ve Belpınarı geçitlerinde kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığı ve zaman zaman ulaşıma kapandığı bildirildi. Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü ekipleri zincirsiz ve çekme halatı bulunmayan hiç bir  aracın kesinlikle trafiğe çıkmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan Sarıveliler ilçesinde 07.01.2019 Pazartesi günü Eğitim ve öğretime ara verilmesi yönünde şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, yağışın bu şekilde devam etmesi halinde tatil edilebileceği öngörülüyor.

karaman sarıveliler

taşeli kar yağışı

karaman kar

kar yağışı taşeli

karaman sarıveliler

kar tatili

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum