Reklam

Karaman'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı

Karaman'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, bazı kesimlerde kar şekline..

Karaman'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı
Editör: Karamanca
18 Aralık 2018 - 20:01




Karaman'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, bazı kesimlerde kar şekline dönüştü.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinin yanı sıra Mut güzergahında bulunan köy ve ilçelerde akşam saatlerinde başlayan yağmur aralıklarla devam ediyor. Özellikle Karaman-Mut ve Karaman-Konya güzergahlarında devam eden yağmur yer yer sağanak haline dönüşürken, Bölge Trafik ve karayolları ekipleri belirli aralıklarla güzergahlar boyunca olası bir aksilik yaşanmaması adına denetim yapıyor.

Öte yandan Karaman'ın Sarıveliler ilçesi ve çevresinde saat 21.00 sularında başlayan kar yağışı yaklaşık 10 santimetreye ulaştı. İlçe merkezinin yanısıra bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışının devam ettiği bilgi edinildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen verilere göre; bu gece Karaman'da sağanak yağış beklenirken, yağış Çarşamba ve Perşembe günlerinde de devam edecek. Perşembe günü bazı kesimlerde yağışın kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Yetkililer; sürücülerin 1 Aralık itibariyle başlayan kış lastiği uygulamasına riayet etmesini, olası bir aksilik yaşanmaması adına araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmalarını belirtiyor. Kış lastiği olmayan araçlara 715 TL para cezası uygulanırken, 1 Ocak-1 Nisan tarihlerinde yeni ceza tutarı uygulanacağı bildirildi.

sarıveliler kar

sarıveliler de kar

kardan

sarıveliler

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum