Reklam

Karaman'dan 47 yıl önce ayrılan kayıp amcasını buldu

Karaman'ın tanınmış esnaflarından Nasuf Akın 47 yıl sonra bulduğu amcasını..

Karaman'dan 47 yıl önce ayrılan kayıp amcasını buldu
Editör: Karamanca
16 Aralık 2018 - 18:46




Karaman'ın tanınmış esnaflarından Nasuf Akın 47 yıl sonra bulduğu amcasını Karaman'a getirdi.

Açıklamalarda bulunan Nasuf Akın, Amcası Mehmet Akın'ı (1949 doğumlu) Afyon'da bulduğunu ve "Gerekirse başına silah dayarım" diyerek Karaman'a getirdiğini anlattı.

Akın açıklamasında: ''Amcam Mehmet Akın 1972 yılında yani henüz biz doğmadan Bayır Köyünde evlediği günün ertesi sabahında eşiyle yaşadığı bir tartışma neticesinde kahrederek ortadan kayboldu. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen kendisinden ne rahmetli dedem ne rahmetli babam haber alamamıştı.

Sadece bir kez temas kurulabilen amcam 1985 yılında karıştığı bir hafif suçtan dolayı İzmir'de hapse girince dedemin haberi olmuş ve kendisini ziyarete gitmiş. Dedeme bir hafta sonra hapisten çıkacağım çıkınca köye gelirim demiş. Fakat gelemiş daha sonra hiç kendisinin izine rastlayamadık. Ta ki bu güne kadar.

Amcam Afyon, Kütahya, Eskişehir arasında trende kol saati, tesbih, çakmak v.s. satarak hayatını geçirmiş. Sokaklarda, istasyonlarda sokaklarda yatmış. Zor bir ömür sürmüş şu anda 69 yaşında. 22 yaşından beri ayrıydık'' dedi.

NASUF AKIN AMCASINI NASIL BULDU?

47 Yıl sonra amcasını nasıl bulduğunu anlatan Akın, ''Kendisi kimliğini kaybedince Afyon Nüfüs İl Müdürlüğüne başvuru yapmış. Tabi yanında eski nüfus cüzdanı olmayınca nüfus müdürü araştırmaya başlamış. Kimlik bilgilerinden köyünü buluyorlar ve Karaman Jandarmaya bir yazı yollamışlar. Jandarmanın soyadı benzerliğinden bize ulaşmasıyla amcamın izine ulaşmış olduk.

Biz Afyon Nüfus müdürlüğüne ulaştık. Kendisi telefon kullanmadığı için oraya bir arkadaşının telefon numarasını bırakmış. Ona ulaştık ve neticede Karaman'a gelmesini istedik. Gelmek istemedi önce.

BAŞINA SİLAH DAYARIM YİNE GÖTÜRÜRÜM

Amcam gelmek istemeyince, "Gerekirse başına silah dayarım götürürüm" diyerek zorladım ve Karaman'a getirdim. Önce köye gittik amcamın çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği yerleri gezdik, yaylaları gezdik. Akrabalarımızla buluştuk. Herkes çok sevindi mutlu oldu. Kimse onu geri bırakmak istemiyor.

AMCAMIZA BİZ BAKARIZ

Kendisi gitmek istese de biz ona bir ev yaptık Karaman'da. Al sana ev bizi bırakma bizim babamız ol dedik. Burada kalmasını istiyoruz" dedi.


nasuf akınkayıp aranıyor karaman kayıp aranıyor karamanda 

YORUMLAR

  • 0 Yorum