Recep Boyacıoğlu: ilçenin dokusunu korumalıyız

Milliyetçi Hareket Partisi Kazımkarabekir Belediye başkan adayı Recep Boyacıoğlu..

Recep Boyacıoğlu: ilçenin dokusunu korumalıyız
Editör: Karamanca
07 Aralık 2018 - 15:16




Milliyetçi Hareket Partisi Kazımkarabekir Belediye başkan adayı Recep Boyacıoğlu saha çalışmalarına hızlı başladı.

İlçe Başkanı İbrahim Bardakçı ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı çalışmalarda, Boyacıoğlu vatandaşlarla sohbet ederek hedeflerini anlattı. Çalışma kapsamında kamu kurumlarını ziyaret eden MHP heyeti, ilçeye geçmişten kopmadan geleceğe yenilikçi bir bakışla hizmet edilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye başkan adayı Recep Boyacıoğlu, ‘’modern çağın bütün imkanlarını çalışma sahalarında ve hizmet noktasında kullanmalıyız’’ dedi. Yapılan her hizmetin ilerideki 50 yılı kaldırabilecek şekilde olması gerektiğini söyleyen Boyacıoğlu ziyaretlerdeki konuşmasında;

‘’Öncelikle bir belediyenin kendi öz kaynağını doğru kullanması adına her icraatının sağlam bir ar-ge sonucu işleme konulması gerekir. Yol lazımsa, yol, imar lazımsa düzenleme, park lazımsa park yapalım diyerek güncel sorunu sadece ötelemiş oluruz. Yapılacak her çalışmanın kaç yıl süreyle bulunduğu muhitin yükünü kaldırabileceği hesap edilmeli. Ayrıca aydınlatma başta olmak üzere yenilenebilir enerjinin yaygın kullanımı ile doğal kaynaklar kullanılarak bütçe muhafaza edilmeli.

Öte yandan ilçenin yapılaşmasını da tekrar gözden geçirmemiz gerekir. İlçemiz Karaman-Konya güzergahında anayolun içinden geçtiği bir yerleşim yeri olması nedeniyle; geçmişte bu yolu kullananlar ilçeye geldiklerinde araçlarını durdurur ve taş evlerimizi uzun uzun seyrederdi. Doğru yapılaşma uygulanmadığından ilçeden geçen hiçbir yolcu eskisi gibi ‘kasaba taşı’ diye bilinen malzemeyle inşa edilmiş evlerimizi göremiyor. Bu durumun kaybettirdiği ziyaretçi bir yana, ilçemiz tarihi açıdan doku kaybı yaşıyor. Oysa bu dokuyu koruyup, yeni yapılaşmayla bir birine karıştırmamalıyız. Kasaba taşından inşa edilmiş yapılarımız, bizi diğer yerleşim yerlerinden farklı kılan, ilçemize has özelliklerimizdendir. 

Birçok ilçe ve şehirlerde bu dokuyu korumak adına yapılaşmalar farklı muhitlere çekilmiştir. Hem ilçemizin kadim tarihini hemde her bir karışında atalarımızın izleri olan hatıraları korumakla yükümlüyüz. Bu nedenle yeni yapılaşmayı iyi bir ar-ge sonucuna göre şekilllendirmeliyiz’’ diye söyledi.

recep boyacıoğlu

kazımkarabekir mhp

ibrahim bardakçı

karaman kazımkarabekir

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum