Mahmut Sami Şahin'den Karaman'a müjdeli haber

Karaman Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami ŞAHİN, Karaman’ın kalkınmasına..

Mahmut Sami Şahin'den Karaman'a müjdeli haber
Editör: Karamanca
07 Aralık 2018 - 08:54




Karaman Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami ŞAHİN, Karaman’ın kalkınmasına katkı yapacak olan önemli bir proje ile ilgili açıklama da bulundu.

Karaman’da katıldığı bir televizyon programında müjdesini verdiği ve geçtiğimiz çarşamba günü yapılan InnoPark A.Ş. Genel Kurul toplantısında kesinlik kazanan KOBİMENTÖR projesinin büyüme hedefi olan firmalar için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti. KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen KOBİMENTÖR projesi ile Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerindeki ilk etapta 54 KOBİ’ye  inovasyon konusunda uluslararası rekabetçilik kapasitelerini ve yeteneklerini geliştirmelerine ve sürdürebilmelerine destek sağlayacak mentörlük, danışmanlık, eğitim ve koçluk hizmetleri sunulacağı yönünde karar alındığını söyledi.

İlk alınan karar ile Karaman’da 8 firmanın bu destekten yararlanması uygun görülmüşse de kişisel çabaları ile bu sayısı iki kat artırarak 15 firma düzeyine çıkardıklarını ifade etti. Şahin, proje kapsamında seçilen KOBİ'lere Ar-Ge ve tasarım merkezi kuruluşu, üniversitelerle işbirliği, yeni ürünler geliştirme, uluslararası Ar-Ge ve inovasyon projelerinde rol alma, fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve ticarileştirilmesi gibi pek çok konuda destek verileceğini sözlerine ekledi.

Ayrıca Karaman’da faaliyet gösteren KOBi’lere çağrıda bulunarak, konuyla ilgili merak ettikleri hususlar için her türlü bilgilendirmeye da hazır olduklarının altını çizdi. Karaman’ımıza hayırlı olsun diyerek şehrimizin kalkınması için var güçleriyle çalışmaya ve üreticilerin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum