Reklam

Karaman'da bazı güzergahlarda buzlanma ve don uyarısı

Karaman'da gündüz saatlerinde başlayan yağmur yağışı devam ederken, bazı bölgelerde..

Karaman'da bazı güzergahlarda buzlanma ve don uyarısı
Editör: Karamanca
06 Aralık 2018 - 17:43




Karaman'da gündüz saatlerinde başlayan yağmur yağışı devam ederken, bazı bölgelerde kar yağışı başladı.

Öğle saatlerinden itibaren devam eden yağmur yağışı kent merkezinin yanı sıra şehre giriş güzergahlarında da devam ediyor. Karaman-Ereğli, Karaman-Konya ve Karaman-Mut güzergahlarında devam eden yağmur Karaman-Mut yolunun 20. kilometresinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı.

Bu güzergahta başlayan kar yağışı nedeniyle Karayolları ve Bölge Trafik ekipleri teyakkuzda bekletilirken, sürücüler buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.

Karaman Valiliği'nden açıklama:

Bugün (06.12.2018 Perşembe) bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) yağmur şeklinde devam eden yağışların, akşam saatlerinden itibaren karlakarışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenmektedir. Bilhassa rakımı 1500 metrenin üzerinde olan yerler ile özellikle bazı önemli geçitlerde (Konya-Antalya yolu Alacabel geçidi, Karaman-Mut arası Sertavul geçidi, Ulukışla Pozantı arası) yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanacak olumsuzluklara karşi (kar yağışına bağlı olarak buzlanma, don hadisesi ve görüş mesafesinde düşme vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
 
Başlama – Bitiş Zamanı                     :06/12/2018 18.00 Lokal  -  07/12/2018 21.00 Lokal
Oluşması Muhtemel Riskler               :Ulaşımda Aksamalar – Buzlanma ve Don Olayı - Görüş Mesafesinin Düşmesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum