Reklam

Sudurağı'nda Ali Karabulut iddialı geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Sudurağı Belediye Başkan aday adayı Ali Karabulut, haber sitemizi..

Sudurağı'nda Ali Karabulut iddialı geliyor
Editör: Karamanca
06 Aralık 2018 - 13:35




Milliyetçi Hareket Partisi Sudurağı Belediye Başkan aday adayı Ali Karabulut, haber sitemizi ziyaret ederek projelerini anlattı. Karabulut ziyarette; ‘’Milliyetçi bir bakışla vatan sevgimizi milletimize en iyi aktardığımız gösterebildiğimiz tarihi değerlerimize , kültürümüze ve ahlaklı bilinçli bir toplum oluşturmanın temeli yerel yönetimler sayesinde olur.

Bu vesileyle yaşadığımız bu yeri temiz , estetik , geçmişinden koparmadan gelecekten feyz alarak bu yere hizmet ederken toplumdan kopmadan insanlarla temas halinde beklentilerini dikkate alarak toplumun ayrıştırılmasını engelleyen birlik ve beraberliğimizi daim kılan hayal kurup projelendirip bunları hayat geçirmek için çalışan bir yönetim anlayışıyla bu yola çıkıyoruz’’ dedi. Misyonu, vizyonu ve projelerine dair bilgiler aktaran Ali Karabulut sorunları ve çözümleri şöyle sıraladı;

ali karabulut

MİSYONUMUZ

Kültürel, ahlaki ve manevi değerlere önem veren belediyecilik Hizmetlerin hızlı, ekonomik ve şeffaf olduğu belediyecilik Mimari estetiği ön planda toplumsal belediyecilik Yeşil alan parklar, çocuk oyun parkları ve spor aktiviteleri olan belediyecilik İstihdam alanları açan sosyal yardımların yapıldığı yoksulların korunduğu belediyecilik En büyük misyonumuzdan bir tanesi dokuz ışıkta yer alan köycülüğün gereği olan kooperatifleşmeyi sağlayan belediyecilik En büyük misyonlarımızdan bir tanesi de geleceğimiz olan gençlerimizi milliyetçi, eğitimli, kültürlü, ahlaklı ve TÜRK gencine yakışır şekilde yetiştirmek.

VİZYONUMUZ

Her zaman dile getirdiğimiz batı ve Avrupa örnek alarak değil geçmişimizi tarihimizi atalarımızı yani TÜRK’ÜN neler yapabildiğini neler yapacağını gösteren örnek belediye olmak.

sudurağı ali karabulut

SUDURAĞI’NA HİZMET

KARAMAN’IN İncisi ve gözbebeği Sudurağı beldesi halkına ve vatanıma hizmet etmek beni onurlandıracaktır.

Milletimin ve devletimin dertleriyle dertlenen, çağdaş dünyanın gereklerine göre hizmet eden çalışmayı ibadet kabul eden çalışkan hizmet aşkıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan hakkı, hukuku ön planda herkese eşit sevgi, saygı ve hoşgörü ilkeleriyle şeffaf, hesap verebilen modern dünyayı takip edip halkımız için beldemiz ve çiftçilerimiz çıkarları için gerekli adımlar atarak birlik ve beraberliği esas alan bunun yanında rekabetçi bir belediyecilik yapmak kızılelmamız olacak.

sudurağı

BELDEMİZİN SORUNLARI

Belde içi ve tarım arazi yollarının bozukluğu

Ülkemiz ulaşımda çağ açmışken bu güzelim beldemizin yollarının bugün bu durumda oluşu hiç kuşkusuz beni olduğu kadar belde halkını da üzmektedir.

Beldemize son yıllarda neredeyse hiç yol çalışması yapılmadı ve yapılan yollarda çağın gerektirdiği ve düzgün bir şekilde olmadı. Yollar ve sokaklar günümüz dünyasında insanların en çok kullanım alanlarından bir tanesi bu nedenle caddelere sokaklara hiçbir tamirat yapmadan zift döküp üzerine çakıl taşıyla yapılan yollar bu beldeye ve bu halka hizmet olarak sunulan bir belediyecilik değildir. Parke taşıyla yapılmış caddelerin, sokakların denetimsiz ve baştan savma düzensiz yapılmış olması bir sıkıntı olduğu aşikardır. Tarım arazi yolları her zaman gündemde olsa da bu yollar için bir çalışma ve düzeltme olmayışı halkımıza ve araçlarına zarar vermekte. Arazi yollarının bozulması çalışan traktörler römorklar, tarım makinaları oluşundan dolayı nasıl doğalsa belediyenin de bu yolları düzeltmek ve yenilemek o kadar doğal olmalıdır.

sudurağı mhp

Bütün bunlara bağlı olarak orta vadeli planlarımızda beldemize hak ettiği sokakları, caddeleri ve yollarına gereken özen gösterip elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

Kaldırımların yetersizliği

Beldemizin merkezi ve yeni yapılan toki konutları hariç beldemizde kaldırım yok. Mevcut olan yerlerde de durum çok iyi değil. Belediyecilik halka hizmet kaldırımları söküp tekrar yapmak değil olmayan yerlere yapmaktır. Eğer kaldırım bir medeniyet göstergesiyse bugün bu durum SUDURAĞI’ na yakışmayan bir durumdur. Kaldırımların ve yolların düzgün olmayışı çevre temizliğini de etkilemektedir. Yol kenarlarında çıkan otlar yol kenarlarının, cadde ve sokakların ağaçlandırılmasını önleyen bir unsur olarak görüyorum. Bu durumdan kaynaklı düzensiz ve çarpık yapılaşmalar gereken intizam ve nizamında halk tarafından gözetilmediği gerçektir. Orta vadedeki planlarımız arasında kaldırımsız cadde ve sokak bırakmayacağız.

karaman ali karabulut

Yeşil alan eksikliği ve mevcut yeşil alanların bakımsız olması

Beldemiz içinde bulunan dikilitaş parkı, Şehit Ahmet OKUR parkı(büyük park), Keramettin KOÇAK parkı gibi parkların toki konutları yanındaki ormanın ve jandarma hatıra ormanın bakımsız olduğu hatta el bile sürülmediği kaderine terkedilmiş gibi olması beni ve belde halkını üzdüğü bir gerçektir. Yeşil alanların parkların insanların rahatlayabildiği ailece gidebildiği stresini attığı yerlerdir. Yeşil alanlar dünyanın akciğeridir. Nefes alan organıdır. Akciğeri zayıf, bakımsız veya akciğersiz bir vücut nefes alamaz ve yaşayamaz. Bu nedenle beldemizde bulunan yeşil alanları tekrar eski haline getirip gerektiği değeri ve bakımı gösterip beldemizde nefes alınan ve nefes alan yerler inşa etmek kısa vadeli projelerimiz arasında yer almaktadır.

Mahallelerde çocuk oyun parkları olmaması

Belde mahallerinde çocuk oyun alanları yok demek beni üzüyor ama maalesef yok. Böylesine bir durumun olması nasıl doğal karşılanır. Çocuk oyun alanlarını yeşil alan ve parklarla birlikte yapmak daha faydalı olacaktır. Yapabildiğimiz kadar parklar, çocuk parkları yapacağız. Günümüzde internet ve televizyon ailelerimizi ve çocukları bağımlı hale getirmiştir belki çok ufak bir detaymış gibi görünen bu ortamlar sosyalleşme, düşünme ve kendini geliştirme konusunda çocuklarımıza ve ailelerimize faydalı olacak yerlerdir.

Ailelerin ve gençlerin sosyal faaliyet alanlarının olmaması

Günümüzde insanların çalışma hayatına gündelik yaşamına bakıldığında bireysel ve aileler olarak sosyal yaşama önem verdiği ve bunu yapabilmek için ellerinden geleni yapıldığı görülmekte. Bu güzelim beldemizde maalesef ki böyle bir ortamın olmayışı halkımıza başka yerlerde, şehir merkezlerinde sosyal yaşantı arar hale getirmiştir. Beldemize yapacağımız belediye sosyal tesisleri halkımızı bir araya getirecek ve kaynaşmamızı sağlayacaktır. Bu tesis sayesinde belediyemize gelirde elde etmiş olacağız. Burada neler olacak halkımızın rahatça gidebildiği aile ortamı olan lokanta çay bahçesi oyun parkları kütüphane ve belli aralıklarla halkımızla bir araya gelip istişare yapabildiğimiz tarihimizi ve belde geçmişimizi yansıtan bir tesis yapmayı planlıyoruz.

Yaşlılarımızın dedelerimizin ninelerimizin ve ev kadınlarının da fikirlerini alarak onlara bu yaşamın bu toplumun bir parçası olduğunu unutturmadan geziler, toplantılar, konferanslar, el beceri kursları gibi sosyal yaşama dahil etmemiz en asli görevlerimiz arasında olacak.

Eğitime spora kültürel ve sosyal faaliyetlere hiçbir teşviğin ve desteğin olmayışı

Eğitim geleceğimize, devam eden yaşantımıza etki eden bir unsurdur. Maalesef ki günümüzde ulaşabilirlik çok kolay olsa da bu eğitim alanında kendini pek fazla göstermemekte. Eğitim denince sadece okullarda görülen eğitimden bahsetmiyorum. Dini eğitim, ahlaki eğitim, kültürel eğitim, mesleki eğitimler daha sayabileceğimiz birçok eğitim alanlarımız var. Toplumumuzun bugün en çok sıkıntı çektiği dini ve ahlaki eğitimimizin eksikliği olarak görünmektedir. Bu sebeple halkımıza başta okumaya teşvik ederek daha sonrada toplantılar konferanslar seminerler düzenleyerek bilinçlenmeyi hedeflerimiz arasına koyduk.

Spor yaşamımızın bir parçası olsa da toplumumuz uygulama konusunda eksiklik yaşamakta. Her ortamda sağlıklı yaşam için spora ihtiyacımız söylense de bu yönde yapılan adımlar yetersiz kalmakta. Biz bu algıyı kırıp en başta ata sporlarımızdan başlayıp daha sonra diğer spor dallarında yılmadan aktiviteler düzenleyeceğiz ve yatırımlar yapacağız.

Kültürel ve sosyal alandaki eksiklerimizi geziler, toplantılar, dinletiler, tiyatrolar düzenleyerek gidermeye çalışacağız. Beldemizde geleneksel hale getirilen festival ve şölenler iftar yemekleri düzenleyerek halkımıza sosyal bir alan yapmayı orta vadeli planlarımız arasına koyduk.

Çiftçimizin kendi eliyle bir araya gelip bir kalkınma kooperatifi kurup kalkınmasındaki eksikliği

Gelişen dünya düzeninde ülkeler gıda, enerji ve teknoloji savaşları veriyor. Beldemizde burada en önemlisi olan gıda üreticisi olan çiftçilerimizi hep birlikte bir araya getirerek daha fazla ve bilinçli üreterek bu savaştan galip ayrılmak için çalışmalar ve planlamalar yapacağız. Çiftçilerimizin hakkını savunan yok yol gösteren yok herkes bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu kooperatifte çiftçilerimizi bir araya getirecek bütün fikirleri düşünceleri tecrübeleri ülkemizdeki ve dünyadaki örnekleri aynı yerde toplayıp çağın gerektirdiği şekilde yollar belirlenecek. Bölgemizde su sorunları baş göstermekte bu nedenle toprak analizleri ve iklim şartları değerlendirilip alternatif ürünler ekmek ve bu ürünlerin tohum tedariğini yapmak ve pazarını hazırlamak bu kooperatifin görevleri arasında olacak. Ürünlerin tohum tercihleri ekim, biçim şekilleri ve sulama yöntemleri gibi konularda yol gösterici olacak. Beldede bulunan neredeyse her evin bahçesi var buralarda projeler hazırlanıp örnek seralar kültür mantarı salma tavukçuluk ve solucan gübresi gibi kendi kendine yeten çiftçiler ve hane halkını da kadınlarımızı gençlerimizi de üretime desteğini sağlayacağız. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen çiftçilerimize yem saman tedariği ırk ıslah çalışmaları verim artırım, otlakiye arazileri ve alternatif besleme şekilleri konusunda yardımcı olacak. Genel itibariyle bu kooperatif de çiftçilerimizin birçok konuda sıkıntılarını halletmiş olacağız.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta yaşanan sıkıntılar ve her geçen gün azalması

Hayvancılık ülkemizin her yerinde olduğu gibi beldemizde de son yıllarda gerekli değeri görmemekte ve ihtiyaçlara cevap verememekte. Bu durumun başlıca sebepleri yem maliyetleri tesis yatırımları otlakiye arazilerinin sınırlı oluşu girdi maliyetlerinin yüksek oluşu et ve sütün gerektiği değerde alınmayışı hayvancılığa yapılan yatırımları sınırlı hale getirmiştir. Kuracağımız kooperatif sayesinde hayvancılık yapan çiftçilerimizin yem maliyetlerini düşürüp satışta artı para kazandırarak bu alandaki en büyük eksikliği gidermiş olacağız. Veterinerlik hizmetleri ırk ıslah çalışmalara bölgeye uygun hayvan yetiştirme işletme kurulum aşamalarında ve projelerinde çiftçimizin yanında yer alıp her türlü kolaylığı sağlayacağız.

İstihdam alanında hiçbir yatırım olmayışı ve buna bağlı olarak göç verişi

Günümüz şartlarında insanlar köylerde kasabalarda yaşasalarda sosyal sigorta ve düzenli iş arar hale geldi. Halkımızla çiftçilerimizle istişareler yapıp tarım işçisi sorunu ve işçilerin beklentilerini kuracağımız kooperatif sayesinde çözüme kavuşturacağız. Beldemiz dışında ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza hemşehriliklerini hatırlatıp yerleşik halkla beraber projeler hazırlayıp tarım işletmeleri ve fabrikalar kuracağız. Bunlara örnek olarak silolar, mısır kurutma tesisleri, büyükbaş işletmeleri, küçükbaş hayvan işletmeleri, tohum eleme ve ıslah tesisleri, yem fabrikası, un fabrikası, traktör ve ekipman parkuru vb. işletmeler orta ve uzun vadeli projelerimiz arasında yer almakta.

Mevcut sanayi sitesinin yetersizliği

Beldemizde bulunan sanayi sitesinin yetersizliği ve konumu itibariyle yenileme ve ek bina yapılamayışı belde halkı için bir çok alanda dezavantaj olarak görülmekte. Esnaflardan bazıları bireysel imkanlarıyla kendi arazilerinde işyeri açmakta bu durum ise hem halka hem de esnafımıza bazı bedeller olarak geri dönmekte. Sanayi sitesinin yetersizliği istihdam ve yeni iş alanlarının eksikliğine çiftçilerimizin tamiratlarından parça ihtiyaçlarına tarım makine ihtiyaçlarına birçok alanda sıkıtı meydana getirmekte. Beldeye yakın köylerde gelen insanların belde esnafına para kazandırması ve ihtiyaçlarını karşılamadan gitmesi esnafa ve yeni açılacak işletmelere eksiklik olarak görünmektedir. Bu projemizde orta ve uzun vadedeki projelerimiz arasında yer almakta.

Beldenin hemen yanı başında bulunmasına rağmen baraj suyundan içme suyu olarak faydalanamaması

Beldemizin hemen yanı başında bulunmasına ve belde sınırları içinde tarımsal sulama yapıldığı halde içme suyu olarak faydalanamayışımız belediyemize ve halkımıza yük olarak yansımakta. İçme suyumuzun kesintisiz ve temiz olması için gerekli girişimlerimizi yapıp orta ve uzun vadeli projelerimiz arasında yer vereceğiz.

Alt yapı sorunlarının en üst seviyede oluşu

Alt yapı belediyeciliğin temeli ve halka hizmetin en kolay gösterme şeklidir. Alt yapı nedir? Sokaklar, caddeler, kaldırımlar, yollar, ışıklandırmalar, ağaçlandırmalar, telefon, elektrik, internet ve genel itibariyle yaşanılan yerin düzen ve temizliğini gösterir. Ben biliyorum ki beldemizde alt yapı halkımıza hitap edememekte. Yakın zamanda yapılan toki konutlarındaki sokak aydınlatmaları ve kablolu internet sorunları bunun bir örneği. Çevre temizliği ve beldemizin bakımsızlığı her açıdan göze çarpmakta. Temizlik imanın yarısıdır hadisi, aslan yattığı yerden belli olur atasözümüzde temiz ve düzenli olmamız gerektiğini bize anlatmakta.

karaman mhp

Alt yapıya en büyük yatırımızı doğalgaz olarak yapacağız beldemize yaklaşık 10 km mesafeye kadar gelen doğalgaz için girişimlerimizi başlatıp hiç yılmadan bunun için elimizdeki imkanları sonuna kadar zorlayıp nasip olursa uzun vadeli projelerimiz arasına yazıp belde halkımızı doğalgazla buluşturacağız.

Yenilenebilir enerjiye yatırım ve teşvik olmayışı

Değişen dünya düzeninde en büyük yatırımlar yenilenebilir enerjiye yapılmakta ve ülkemizde bu yarışın içinde bulunmakta. Çiftçimizin girdi maliyeti olarak en çok elektrik giderleri yer almakta. Bu maliyeti düşürmenin yolu da yenilenebilir enerjiden geçmektedir. Yapacağımız projeler girişimler sponsorlar ve teşvikler sayesinde beldemizde örnek projeler yapıp çiftçilerimizi ve halkımızı bu yönde yönlendirme yaparak ucuz elektrik kullanımlarını sağlayacağız. Bu sayede belediyeye de gelir elde edeceğiz. Yapacağımız araştırmalar sonucunda bölgemize uygun olan güneş panelleri veya rüzgar gülü projeleri de orta ve uzun vadeli planlarımız arasında yer alıyor.

Halkın dilek ve şikayetlerini rahatça dile getiremeyişi

Halkımızın en büyük sıkıntılarından bir tanesi olan istek, dilek ve şikayetlerini dile getiremeyişidir. Belde halkının istek ve şikayetlerini rahatça dile getirebilmesi için belediyede bir dilek ve şikayet masası oluşturacağız. Belli aralıklarla halkımızla bir araya gelip sorunlarını dinleyeceğiz. Belediye adına oluşturacağımız sosyal medya hesapları ve e-posta hesapları sayesinde halkımızın belediyemize daha kolay ulaşmasını sağlayacağız.

Beldemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimize ve yaşlılarımıza, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaparak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız.

Beldemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ve üniversite öğrencilerimize gerekli bütçeyi oluşturup burs vereceğiz.

Belediye otobüs ücretleri, güzergahları, ve saatleri düzenlenecek.

Makam aracı olarak kullanılan aracın gereksiz ve lüks yanlışı.

Hızlı tren kapsamında yapılan üst geçit yanlışı.

 Tokiye yaptırılacak olan çok katlı konut yanlışı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum