Reklam

TOKİ'deki doğalgaz isyanına Başkan Çalışkan el attı

Karaman Kırbağı TOKİ konutlarında yaşayanlar doğalgaz faturalarına..

TOKİ'deki doğalgaz isyanına Başkan Çalışkan el attı
Editör: Karamanca
02 Aralık 2018 - 16:52




Karaman Kırbağı TOKİ konutlarında yaşayanlar doğalgaz faturalarına isyan etti.

Pazar günü öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup sorunların çözümü için yetkililerden yardım istedi.

Karaman valisi başta olmak üzere milletvekilleri ve il başkanlarına ulaşan TOKİ sakinleri kimsenin gelmemesi üzerine devlet vatandaşını korumuyor siteminde bulundular.

ertuğrul çalışkan toki

VALİ GELMEDİ

Uzun süre "Vali Baba gelsin" diyerek Karaman Valisi Fahri Meral'e seslenen site sakinleri valinin gelmemesi üzerine; "Devlet vatandaşına kulak vermiyor. Bu kadar insan burada toplanmış. Gelsin bizim faturamızı ödesin demiyoruz. Sıkıntınız nedir diyen yok, beklemeye devam edeceğiz" dediler.


70 M2 EVE 520 TL FATURA

Doğalgaz faturalarının dengesiz ve yüksek geldiğini iddia eden vatandaşlar Başkan Çalışkan'a dert yanarken; "Aynı sarfiyata farklı faturalar yansıtılıyor. Komşuma 200 bana 400 geliyor. Faturası sıfır olanlar bile var. 70 m2 evlerde 520 TL doğalgaz faturası gelen aileler var. KOnuyu yönetime iletiyoruz fakat mantıklı bir açıklama yapmak yerine bizleri ofisten kovuyorlar."şeklinde konuştular.

toki doğalgaz

Öte yandan emlak konut tarafından yansıtılan faturalarda abone sahibinin adının olmaması, kaşe, imsa mühür gibi ibarelerin bulunmaması da dikkat çekici.

MUHATAP BULAMIYORUZ

TOKİ'nin düşük gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için inşa ettiği sitede 'yöneticilik' tartışması yaşanıyor. Sitelerini yabancı bir şirketin yönettiği için muhatap bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten vatandaşlar, konutlarını kendileri yönetmek istiyor.

karaman toki

TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar dışarıdan atanan yöneticilerin görevden alınması için uzun süredir uğraştıklarını söyledi. Tanımadıkları kişilerin sitelerini yönettiğini dile getiren vatandaşlar, şöyle konuştu: "500 hane olarak, site yönetimini değiştirmek istiyoruz. Sitemiz için ne yaptıklarını anlayamadık. Hiç bir konuda fikrimize başvurulmuyor. Bir kez bile toplantı yapılmadı. Doğalgaz faturalarımız fazla ve dengesiz geliyor. Konu hakkında bilgi almaya çalıştığımızda muhatap bulamıyoruz." dediler.

BAŞKAN ÇALIŞKAN OLAYA EL ATTI

Çaresizce bekleyişi sürdüren mağdur aileler olayın Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a intikal ettirdiler. Hadiseyi haber alan Başkan Çalışkan hemen TOKİ konutlarına gelerek vatandaşı dinledi.

karamanda

Vatandaşları tek tek dinleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan TOKİ yetkililerini, site yöneticilerini ve Enerya Karaman Gaz Dağıtım şirketi yetkililerini arayarak ivedi olarak soruna çözüm bulunmasını istedi. Gerekli görüşmeleri sert bir şekilde vatandaşın huzunda yapan Başkan Çalışkan; "Yarın sabah TOKİ'nin kendi kontrolörler gelecek sizler de bulunun. Hem teknik inceleme yapılacak hem de faturalar Ankaraya yollanıp incelenecek.

BAŞKAN ALKIŞLARLA UĞURLANDI

1600 lira asgari ücretle çalıştıklarını ifade eden site sakinleri Başkan Çalışkan'ı bulmuşken doğalgaz sorunu yanısıra site içerisinde bir yol açılmasını, bir otobüs durağı ve ekmek büfesinin çalıştırılmasını da istediler. Tüm sorunların yarın çözüleceğini söyleyen Başkan Çalışkan alandan alkışlarla uğurlandı.   

ENERYA VATANDAŞA KULAK VERDİ

Öte yandan Enerya şirketi Karaman İl Müdürünü Taylan Ağca olay yerine gelerek vatandaşları dinledi. Site içi faturalandırmaların Enerya şirketinin bir konusu olmamasına rağmen konuyla ilgileneceklerini belirten Ağca, burada gerekli teknik incelemenin yapılarak sonunun çözümüne katkı sağlayacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum