FETÖ'ye finans desteği sağladığı iddia edilen 6 şahıs gözaltında

Konya’da polisin düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda örgüte finans desteği sağladığı iddia edilen 6 zanlı gözaltına alındı, 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi..

FETÖ'ye finans desteği sağladığı iddia edilen 6 şahıs gözaltında
Editör: Karamanca
28 Kasım 2018 - 06:52




Konya’da polisin düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda örgüte finans desteği sağladığı iddia edilen 6 zanlı gözaltına alındı, 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY örgütüne üye olmak suçundan daha önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda örgüt talimatı ile Bank Asya’ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen 9 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Örgütün finansal yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında belirlenen 9 şüphelinin yakalanması için Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde 9 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda 6 şahıs gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayan 3 kişinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 6 şüpheli ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum