Karaman'da korsan ve resmi taşımacılık ayırt edilecek!

Karaman’da korsan şehir içi yük taşımacılığı yapanların sektöre zarar verdiğine dikkat çeken Şoförler..

Karaman'da korsan ve resmi taşımacılık ayırt edilecek!
Editör: Karamanca
21 Kasım 2018 - 12:28




Karaman’da korsan şehir içi yük taşımacılığı yapanların sektöre zarar verdiğine dikkat çeken Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemalaettin Canuylasi, gereken yasal işlemleri yaptırmayanlar hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi.

Korsan taşımacılığın giderek çoğaldığını belirten Canuylasi, ‘’Şehir içi yük taşımacılığı yapan meslektaşlarımızın sayısından çok, korsan taşımacılık yapan şahıslar mevcut. Biz oda yönetimi olarak bu arkadaşlara gerekli uyarılarımızı ısrarla yapıyoruz. En kısa zamanda vergi kayıtlarını açtırmalarını ve diğer yasal işlemleri tamamlamalarını talep ediyoruz. Birçok hemşerimizin uyarıları dikkate alarak işlemleri başlatmış olmasından memnunuz.

Ayrıca uyarılara karşın herhangi bir işlem başlatmayan ve halen korsan diye tabir ettiğimiz yöntemle çalışmaya devam eden taşıyıcıları, 2019 yılı itibari ile gerekli mercilere şikayet edeceğimizin bilinmesini isterim. Yapılacak olan suç duyurusu, netice itibari ile yasal işlemleri yapmakta harcanan maddiyata denk düşeceğinden bu arkadaşlardan ricamız, sektördeki kargaşaya son vermeleridir.

Bütün çalışanları kurallara uyan bir sektör, zaman zaman bir araya gelerek ortak kararlara imza atabilir. Sektörün sıkıntıları üzerine yoğunlaşmak adına kendi içindeki olumsuzlukların ortadan kaldırılması birincil şarttır. Öte yandan vatandaşlarımız bu yük taşımacılığı işlerinde çalışacakları kişinin gerekli evrakları olup olmadığını bilemediklerini bizlere iletiyorlar. Konuyla ilgili olarak 2019 yılı itibari ile korsan ve resmi şehir içi yük taşımacılığının bir birinden ayrıştırılabilmesi adına araçlarda renkli bilgilendirmeler kullanmayı planlıyoruz’’ dedi.

cemalettin canuylasi

korsan taşımacılık

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum