Karaman'daki karşılaşmada futbolcunun dili soluk borusuna kaçtı

Karaman'da oynanan amatör küme futbol maçında bir oyuncu ölümden döndü..

Karaman'daki karşılaşmada futbolcunun dili soluk borusuna kaçtı
Editör: Karamanca
18 Kasım 2018 - 21:37




Edinilen bilgiye göre, olay Yunuskent futbol sahasında meydana geldi. Pazar saat 12.00'de, 1453 Karaman Gençlikspor ile Kılbasan Karadağspor takımlarının karşılaşmasında saha bir anda karıştı. Maçın bitimine 10 dakika kala Kılbasan Karadağspor oyuncusu Kadir Meğez yere yığıldı. Meğez'in yerde hareketsiz yattığını gören oyunlarla birlikte saha kenarından kulüp yöneticileri ''Ambulans'' diye bağırarak oyuncunun yanına koştu.

Dili soluk borusuna tıkandığı öne sürülen futbolcuya ilk müdahaleyi kulüp hocaları ile sahadaki sağlık görevlisi yaparken, çabalar kısa sürede sonuç vererek futbolcunun nefes alması sağlandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptıkları müdahalenin ardından Kadir Meğez ambulansa alarak Karaman Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Duruma öfkelenen futbolseverler; ''Futbol sahalarında bu tip olaylar sıkça karşılaşılan bir durum olmasına karşın ambulans bekletilmiyor. Burada bir sağlık görevlisi var ancak, çantasında buz ve soğuk spreyden fazlasının olması imkansız.

Diğer spor faaliyetlerinde müsabaka süresince ambulans bekletilmesine karşın, amatör küme futbol maçlarında bekletilmiyor. Bugün yaşanan olayda saha kenarında ambulansın olmayışı Karaman sporu açısından hepimize pahalıya maal olabilirdi'' şeklinde konuştular.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum