Reklam

Dede Rıza Akgül aday adaylığı başvurusunu yaptı

Karaman Belediyesinde halen Encümen olarak görevine devam eden Sanayici Dede Rıza Akgül ..

Dede Rıza Akgül aday adaylığı başvurusunu yaptı
Editör: Karamanca
12 Kasım 2018 - 14:00




Karaman Belediyesinde halen Encümen olarak görevine devam eden Sanayici Dede Rıza Akgül Aday Adaylık başvurusunu İl Başkanı Mehmet Er’e verdi. 2014’de AK Parti Belediye Meclis üyesi olarak seçilen ve bir çok komisyonda çalışmalarda bulunan Akgül, Mart 2019 seçimlerinde Karaman Belediye Başkanlığına talip oldu. Kısa bir açıklama yapan Dede Rıza Akgül; “AK Parti teşkilatımızda ve Belediye Meclisinde görev alarak Karamanımıza faydalı olmak için elimden geleni yaptım. Başkanımızla birlikte AK Partili Belediye Meclis üyeleri olarak dönemimizde bir çok projenin altında imzamız bulunuyor. Şimdi çıtayı yükselterek Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı başvurumu yaptım. Genel Merkezimiz uygun görürse Karaman’a en az 2 dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etmeyi düşünüyorum. Rabbim nasip ederde Adaylık bize verilirse Milletimizin oylarına talip olacağız. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.” dedi. 

DEDE RIZA AKGÜL  KİMDİR?

“1982 Karaman, doğumluyum. İlk, Orta ve Lise eğitimlerimi, Karaman’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde İşletme Lisansı Eğitimlerimi tamamladım. Evliyim, 2 Çocuk babasıyım, iyi derecede İngilizce bilmekteyim. 

Lise eğitimi dönemimde Tekstil/Konfeksiyon imalatı konusunda faaliyet gösteren aile şirketimizde aktif olarak Dış Ticaret Pazarlama ve İngilizce mütercim tercümanlık alanında kendimi geliştirme fırsatım oldu. 2000-2004 yılları arası, İstanbul’da üniversite eğitimimi tamamladım. 2004-2006 yılları arası Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde özel sektör sanayi kuruluşunda Dış Ticaret Müdürlüğü görevinde bulundum. 2006 Yılında ticari şirketimi kurarak kendi adıma ticari faaliyetlerime başladım.

2009 Yılında Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeline seçildim, bu görevimi 9 Yıl (2 dönem) yerine getirdikten sonra, 2018 Yılında kendi isteğim ile seçime girmeyerek görev almadım. 

2013 Yılında geleceğimizin teminatı çocuklarımız için, hafıza ve beyin sporları, beyni etkin kullanma eğitimleri alanında eşimin de desteği ile yatırım yaparak eğitim sektöründe ilk kurumumuz ile faaliyete başladım.  30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, Ak Parti Genel Merkezimiz ve İl/Merkez İlçe Teşkilatlarımızın teveccühü ile AK PARTİ Belediye Meclis Üyeliği görevi nasip oldu, 2 Yıl Meclis Divan Kâtibi, birçok kez Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yerine getirdim. Belediye Encümen Üyesi olarak halen görevime devam etmekteyim. 30 Kasım 2014 Yılında yapılan Karaman Merkez İlçe 5. Olağan Kongremizde, Karaman Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevimi yerine getirdim. 

2014 Yılında seçildiğim, Karaman İli Özel İdaresi ve Belediyeleri Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği Encümen Üyeliği görevimi halen devam ettirmekteyim. Belediye Başkanımızın desteği ve proje fikir girişimlerim ile sıfır yatırım, kâr paylaşım modeli ile kurulan Şehir atıklarından Elektrik Enerjisi Üretimi tesisi 2 yıldır aktif olarak birliğe yıllık ortalama 750.000 TL gelir getirmektedir. 2018 Yılında yine Başkanımızın desteği, proje fikir girişimlerim sonucunda Tıbbi Atık Geri Dönüşüm Tesisi, Birliğe mali yük getirmeksizin şehrimize kazandırılması adına ihalesi ve yer teslimi yapılmış, ÇED raporu sürecine gelmiş ve 2019 yılında faaliyete geçecektir.  Halen, Modüler Prefabrik Yapılar Üretimi ve İhracatı,  Okul Öncesi Eğitim Kurumlarımız ile ticari faaliyetlerime devam etmekteyim.”

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum