Reklam

Ayrancı'da 'Alkollü araç kullanma, kazaya sebep olma' projesi

Ayrancı’da Jandarma; sorumluluk bölgesinde sürücülerde trafik bilinci oluşturacak, kurallara uyma ..

Ayrancı'da 'Alkollü araç kullanma, kazaya sebep olma' projesi
Editör: Karamanca
19 Ekim 2018 - 09:37




Ayrancı’da Jandarma; sorumluluk bölgesinde sürücülerde trafik bilinci oluşturacak, kurallara uyma duyarlılığının artıracak kampanya başlattı.

Trafik kazalarının en aza indirgenerek ölümlerin, yaralanmaların ve maddi kayıpların yok edilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" kampanyası kapsamında "Trafik Kazalarını Önleme Planı" uygulanması Ayrancı ilçesinde başladı. Alkolün sürücüler üzerindeki etkisini yerinde göstermek maksadıyla "Alkollü Araç Kullanma, Kazaya Sebep Olma" sloganıyla;  ilçe Kaymakamı  Mehmet Göze, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ilçe Emniyet Amir Vekili Oktay Mamaş simülasyon gözlüğü taktı.

Ayrancı İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası bahçesinde gerçekleştirilen uygulamada ayrıca daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları, okul servis araçları şoförleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara alkol simülasyon gözlüğü taktırılarak dubalar arasından geçme, araç anahtarı ile araç kapısı açma, düz çizgide yürüme ve top ile kaleye şut atma yaptırılarak projenin tanıtımı yapıldı.

Alkollü araç kullanma, kazaya sebep olma projesi ile; Ayrancı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk ağında bulunan köylerde alkolün sürücüler üzerindeki etkisi, meydana gelen trafik kazalarının nedenleri, alınması gereken tedbirler ve uyulması gereken kurallar hakkında eğitim verilmesi hedefleniyor. Ayrıca sürücülere alkol simülasyon gözlüğü yardımı ile alkolün sürücülerdeki etkisini yerinde eğitim ile göstererek vatandaşların bilinçlendirilmesi sağlanıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum