Tarlasında bulduğu sikkeleri Jandarma'ya teslim etti

iki ilde yapılan operasyonda çok sayıda eser ele geçirilirken, bir şahıs tarlasında bulduğu sikkeleri Jandarmaya teslime etti.

Tarlasında bulduğu sikkeleri Jandarma'ya teslim etti
Editör: Karamanca
18 Ekim 2018 - 20:22




Siirt’in Kurtalan ilçesinde Roma, Bizans ve İslami döneme ait olduğu değerlendirilen 417 adet tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şahsın ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Aramada, Roma, Bizans ve İslami döneme ait olduğu değerlendirilen 417 adet tarihi eser ele geçirilirken, şüpheli şahıs yakalandı. Şahıs, ifadesi alınmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

siirt define

Kırklareli

Kırklareli’nin Vize ilçesinde define araştırması yaptıkları iddia edilen 4 kişi heykel, para ve bileklikle yakalandı.

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde jandarma ekiplerinin devriyesi sırasında Kobratarla mevkiinde N.Ö, M.G, M.K. ve M.A. isimli şahıslar izinsiz define araştırması yaptıkları sırada suçüstü yakalandı.

Şahısların yapılan üst aramalarında bir adet 7x2 ebatlarında pirinç firavun heykeli, 1 adet 6 santim ebadında üzerinde baykuş ve kadın kabartması bulunan pirinç para, 1 adet 8 santim ebadında bileklik ele geçirildi. Şüpheli şahıslar gözaltına alınıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Denizli

Denizli’nin Buldan ilçesinde bir kişi, tarlasını sürerken bulduğu tarihi sikke ile mermi kovanlarını jandarmaya teslim etti.

Olay, Buldan Türlübey Mahallesi’nde meydana geldi. Zeki Alabaz isimli vatandaş, kekik yetiştirdiği tarlasını sürerken 11 adet tarihi sikke ile 32 adet eski mermi kovanı buldu. Alabaz, tarihi eserleri Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara ile birlikte Buldan İlçe Jandarma ekiplerine teslim etti.

Tarihi eserleri tarlanın sınırında taşların arasında bulduğunu ifade eden Zeki Alabaz "Traktörle tarlayı sürerken iki taşın arasından çıktı. Tarihi eserleri kekik diktiğim tarlamda tesadüfen buldum. Daha sonra en güvendiğim kurum olan Buldan İlçe Jandarma ekiplerine, İbrahim Acıkara ile birlikte teslim ettik. Bugüne kadar haberlerde tarihi eserlerimizin yurt dışına kaçırıldığını görüyor ve çok üzülüyordum. Ben vatanına ve devletine bağlı bir yurttaşım. Ömrüm boyunca devletime bağlı kalacağım" dedi.

buldan define

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum