Satılmak istenen İbranice kitaplar ele geçirildi

jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Suriyeli bir şahıs tarafından satılmak istenen

Satılmak istenen İbranice kitaplar ele geçirildi
Editör: Karamanca
16 Ekim 2018 - 06:39




Gaziantep’te jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Suriyeli bir şahıs tarafından satılmak istenen 13. yüzyıla ait İbranice kitaplar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ilçesi Akyol Mahallesi’nde yaşayan Suriye uyruklu A.E., elinde bulunan 2 adet İbranice yazılmış 13. yüzyıldan kalma tarihi kitapları satmak için harekete geçti. Müşteri kılığına giren İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, gerçekleştirdikleri müşterek operasyonla şahsı suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan A.E.’nin kitapları bayram için gittiği ülkesinden getirdiği öğrenildi.

ibranice tarihi kitap

Öte yandan Ankara’da jandarma ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, Roma ve Bizans dönemlerine ait 30 adet tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir kişinin İstanbul’dan Ankara’ya tarihi eserler getireceği yönünde ihbar alan Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri operasyonla R.Ş. isimli şahsın otomobilini Kahramankazan ilçesi Kışla otoban gişelerinde durdurdu. Otomobilde yapılan aramalar sonucunda, Roma ve Bizans dönemlerine ait 30 adet tarihi eser ele geçirildi. Tespit edilen suç ile ilgili 2 kişi hakkında adli işlemin başlatıldığı öğrenildi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum