Çeyiz sandığından altın sikkeler çıktı

Narkotik Suçlarla Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri..

Çeyiz sandığından altın sikkeler çıktı
Editör: Karamanca
07 Ekim 2018 - 07:33




Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu, silah ve kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik düzenlediği operasyonda, Roma dönemine ait altın sikke ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Medrese mahallesinde park halinde bulunan camları filmle kapatılmış ve içinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden şüphelenerek inceleme yaptı. Otomobilde alüminyum folyoya sarılı esrar ile 2 gram eroin bulundu.

İkametlerinde de arama yapılan şüphelilerden A.K.’nin evinde ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile 14 tabanca mermisi, C.K.’nın evinde ise ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Otomobil sürücü S.Ç.’nin evindeki aramada ise bir ruhsatsız tabanca, bir kuru sıkı tabanca ve sallama diye tabir edilen 2 büyük bıçağa el konuldu. Ayrıca yatak odasında şüphelinin eşine ait çeyiz sandığının içinde, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 22 altın sikke bulundu.
Şüpheliler; A.K., C.K., S.Ç., ve D.Ç. gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Öte yandan Bursa’da tarihi sikkeyle yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dürdane Mahallesi’nde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla harekete geçti. Bir akaryakıt istasyonunun bahçesinde bulunan İ.C. ve T.A.’nın üst aramasında 16 adet sikke (madeni para) ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alınırken, sikkelere el konuldu. Olayla alakalı tahkikat başlatıldı.

tarihi sikke

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum