Başkan Muğlu 'Tokatçı'lara karşı çiftçileri uyardı

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, her hasat döneminde mantar gibi türeyen..

Başkan Muğlu 'Tokatçı'lara karşı çiftçileri uyardı
Editör: Karamanca
16 Eylül 2018 - 09:32




Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, her hasat döneminde mantar gibi türeyen ve halk arasında 'TOKATÇI' diye tabir edilen dolandırıcılara karşı tüm çiftçileri uyardı.

Başkan Muğlu, çiftçilerin hasatla birlikte ürünlerini en iyi fiyata satıp, yıl boyu alın teri ve el emeğiyle yetiştirdikleri ürünleri pazarlayarak, bir yandan borçlarını ödeme, bir yandan düğün derneklerini yapma, diğer taraftan da yeni ürünleri için girdi sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bu döneminde ortaya çıkan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, ''Nohut, Fasulye hasadı yoğun bir şekilde devam ederken, Elma ve Mısır için hasat dönemi de yaklaştı. Ürünlerin toptan pazarlanması noktasında kendilerine tüccar görüntüsü veren dolandırıcılara karşı üreticilerimiz dikkatli olmalılar.

Üreticilerimiz kendilerine alıcı kılığında gelenlerden; vergi levhası, şirketin ticari sicil gazetesinde yer alıp almadığı, ticaret odasında kayıtlı olup olmadığı gibi konularda cevap almalılar. Bütün bu araştırmaları tamamlayıp her şeyden emin olduktan sonra ürünlerini pazarlamaları gerekiyor. Kendilerine tüccar olduğunu belirterek gelen kişi zaten yalan söylüyorsa ve amacı çiftçiyi dolandırmaksa, bu araştırmadan çekinip ortadan kaybolacaktır.

Bizim iyi niyetle alışveriş eden tüccarlara sözümüz yok, fakat çiftçiyi dolandırmak adına tüccar kimliğine bürünenler, hem üretici, hem de gerçek tüccarları mağdur edemesin diye bu önemli uyarıyı yapmakta yarar görüyoruz. Bir yıl boyunca büyük emek, fedakarlık ve sıkıntı içinde yetiştirdiği ürünlerin dolandırıcıların eline geçmemesi ve bu işten haksız kazanç sağlamamaları için çiftçimizin çok dikkatli hareket etmesi gerekiyor'' dedi.

Muğlu, üreticilerin şüphelendikleri durumda mutlaka kolluk kuvvetlerine haber vermeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum