Karaman'da MÜSİAD olağan istişare toplantısı yapıldı

Karaman MÜSİAD, aylık olağan istişare toplantısını bu ay Yurtsan Petrol ve Restaurant'ın..

Karaman'da MÜSİAD olağan istişare toplantısı yapıldı
Editör: Karamanca
01 Eylül 2018 - 12:06




Karaman MÜSİAD, aylık olağan istişare toplantısını bu ay Yurtsan Petrol ve Restaurant'ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Karaman MÜSİAD Şube Başkanı Ali Osman Cevher'in yönettiği toplantıda MÜSİAD üyeleri yanısıra, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Karaman AK Parti İl Başkanı Mehmet Er,  ve Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar bir araya geldi.

MÜSİAD Karaman Şubesi, ayda bir kez üyeleriyle buluşarak, Karaman'ın iş sahası hakkında istişare toplantıları yapmaya devam ediyor. 

Toplantıda, son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar ele alındı. Yaşanan ekonomik saldırıda Karaman'ın nasıl etkilendiği ve gelişmesi beklenen durumlar tartışıldı. Toplantıda krizin dövizdeki dalgalanmaya bağlı olarak güvensiz bir ortam oluşturduğunu söyleyenlerin olduğu gibi tamamen sanal olduğunu düşünenler de oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karaman MÜSİAD Başkanı Ali Cevher "MÜSİAD olarak son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaide ile açıklanmayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyoruz." dedi.

Bu savaşı kaybetmeyeceğiz

"Çıktığımız uzun yolda, milli ekonomi modelimizi hedef alan tüm saldırılara karşı,sonucu ne olursa olsun, Sayın Devlet Başkanımızın ve ekonomi yönetimimizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ederiz." ifadelerini kullanan Cevher; Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen halkımız, alt edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecektir.

Bu hususta devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır. Türkiye'nin en geniş tabanlı sermaye kuruluşu olarak MÜSIAD, bu mücadelede üzerine düşen her ne varsa yapmaya hazırdır. Cenab-ı Allah doğruların yanındadır.

Karaman olarak ve ülkemiz olarak kurtuluşumuzu üretmede, istihdamda, ihracatta olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Karaman Serbest Bölge, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Merkezi ile ilgili Yatırımların bir an önce yapılması ve hayata geçirilmesi hususunda elimizden geleni yapmaktayız.

Değerli Basın Mensupları, ekonomik savaş verdiğimiz bu dönemde lütfen Karamanımızda, Ülkemizde ve yurt dışında ülke ekonomimizi ilgilendiren olumlu haberleri yapmanızı, ülkemize destek veren ülke ve milletlerin haberlerini yapmanızı sizlerden hassaten istirham ediyoruz." dedi.

Toplantı sonunda konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; bayramda 18 milyar liralık harcama yapıldığını vurgulayarak, "krizi biraz da kendimiz büyütüyoruz" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum