Reklam

Karaman'da 'Yeşil Altın' hasadı başladı

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Çukur Köyünde Antep Fıstığı hasadı yapan..

Karaman'da 'Yeşil Altın' hasadı başladı
Editör: Karamanca
31 Ağustos 2018 - 06:58




Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Çukur Köyünde Antep Fıstığı hasadı yapan Köylüleri ziyaret etti.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Çukur Köyü'nde yeni mahsul Antep fıstığının hasadının  başladığını belirtti. Muğlu, ''Gaziantep başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yetiştirilen Antep fıstığının hasadına Karaman Çukur Köyümüzde başlandı.

 Fıstık üreticileri, ağaçlara merdivenle çıkarak kızarmış fıstıkları topluyor. Yaklaşık 45-50 ton civarı  Antep fıstığı hasadın beklendiği, Köylülere ekonomik olarak büyük Katkı sağlayan fıstığın fiyatı 35 tl  alıcı buluyor. Hasadın Eylül ayı sonuna kadar sürmesi bekliyoruz'' dedi.

Muğlu ayrıca, ''İlimiz'de özellikle sınırlı tarım arazisine sahip olan ve bu arazileri de parçalanmış ve oldukça engebeli olan dağ Köylerinde Ziraat Odamız Tarafından  çiftçilerimizin gelir seviyelerinin artırılması için çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalardan birisi ise Antep fıstığı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesinin uygulanmaya konulması Amacıyla yapılan çalışmalardan biri olan bölge halkımızın 3 yıl önce  hizmetine sunduğumuz Antep fıstığı kabuğu soyma makinesidir.

Makine, Çukur ve Bölge köylülerimize  ekonomik yönden büyük katkı sağlamaktadır. Artık Mersin Bölgesi'ne gitmelerine gerek kalmamıştır. Karaman’a ve bölge çiftçilerimize Hayırlı olsun'' Diye ekledi.

5239

YORUMLAR

  • 0 Yorum