Reklam

Türkiye Gençlik Teşkilatı Karaman'da faaliyetlerine başladı

TGT Karaman’daki teşkilat yapılanmasını tamamlayarak faaliyetlerine başladı..

Türkiye Gençlik Teşkilatı Karaman'da faaliyetlerine başladı
Editör: Karamanca
11 Ağustos 2018 - 08:01




TGT Karaman’daki teşkilat yapılanmasını tamamlayarak faaliyetlerine başladı. Gençler arasında hızla ilgi odağı olan Türkiye Gençlik Teşkilatı Derneği’nin Karaman Şube Başkanı Ahmet Sonkur, derneğin amaç, ilke ve hedeflerini haber sitemiz aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

AMACIMIZ

Gençliğin zararlı alışkanlıklardan uzak tutularak sağlığının korunması,
Suça itilen gençlerin topluma kazandırılması,
Bedensel engelli gençlere hizmet götürülmesi,
Çalışan gençliğin sorunlarının çözülmesi,
Çalışmayan gençliğin sorunlarının çözülmesi,
Gençliğin serbest zamanlarının değerlendirilmesi,
Yüksek Öğretim gençliğinin sorunlarının çözülmesi,
Gençleri ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek topluma kazandırmak,
Gençlerin kendilerini toplumda ifade edebilmeleri ve haklarını koruyabilmelerini sağlamak,
Gençleri Milli kültür değerlerine saygılı ve bilgili yetiştirmek,
Gençlere toplum meselelerini tanıma ve çözüm arama alışkanlığı kazandırmak,
Gençlerin el becerileri ve zihni çalışmasını birleştirerek çok yönlü gelişmesini sağlamak,
Gençlerin boş zamanlarını; kendisine, ailesine ve topluma yararlı işlerle değerlendirmelerini sağlamak.

İLKELERİMİZ

Toplumumuzun huzur ve barış içerisinde yaşamasına, kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, temiz bir çevrede ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı yetişip gelişmesi çok önemli. Tüm insanlığın ortak talebi olan barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur için gençlerimizin çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerekir. Dünya’ya yön veren ve tarihe şan katan hareketlerin itici gücü tarih boyunca gençler olmuştur. Bu bağlamda gençler arasında tanışma ve kaynaşmayı temin etmek, karşılaşılan sorunlara karşı birlikte mücadele etmek için atılması gereken adımları atma yönünde çalışmalarda bulunmak, Türk için çok büyük bir sorumluluk ve görevdir.

Dünya nüfusu her geçen gün yaşlanmaktadır. Ülkelerin geleceği ve teminatı olan gençlerin sayılarının azalması, var olanların ise küreselleşen Dünya politeizmine esir düşmesi sebebiyle tam manasıyla donanımlı gençlerin yetiştirilmesi.

HEDEFİMİZ

Milli ve manevi değerleri özümsemiş, kendisiyle barışık, vizyon sahibi, güven duyulan, büyüklerine saygılı, küçüklerine şefkatli, hukuka bağlı, vatandaşlık bilincine sahip, hoşgörülü, diyaloğa açık, eğitimli, başarılı, sorumluluk sahibi, zararlı alışkanlıklardan uzak, insanlık değerlerini baş tacı eden, evrensel değerlere saygılı, ilkeli, güzel ahlak sahibi, özü sözü davranışı bir olan, bilime önem veren, kendini geliştiren ve yetiştiren, başarıyı ulaşılacak son durak değil bitmeyen bir yolculuk olarak gören, gençliğin ihtiyaçlarına kurumsal projeleri ile madden ve manen cevap verebilen, cesaretli, girişimci ruha sahip, fedakar, model örnek olabilen, önde gelen, asimile olmamış, karakteri sağlam, şahsiyetli ve bütün insanlığın iyiliğini isteyen bir gençlik.

Bu amaç, ilke ve hedefler doğrultusunda Karaman'da çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Ahmet Sonkur, ''Genel Başkanımız Mustafa Kılıç Bey'in talimatları ile ilimizde gençlerin sahiplenilmesi, önlerinin açılması gibi konularda faaliyetler yürüteceğiz. 

türkiye gençlik teşkilatı

mustafa kılıç

 

mustafa kılıç tgt

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum