Karaman Devlet Hastanesi'nde yara bakım servisi hizmete girdi

Karaman Devlet Hastanesinde Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Servisi hizmet ..

Karaman Devlet Hastanesi'nde yara bakım servisi hizmete girdi
Editör: Karamanca
17 Temmuz 2018 - 08:12




Karaman Devlet Hastanesinde Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Servisi hizmet vermeye başladı. Uzman Hekimleri ve konuyla ilgili arıca eğitim almış profesyonel sağlık ekibiyle oluşturulan Servis; yara ve kronik yara bakımı konusunda tüm tanı ve tedavi hizmetlerini sunuyor.

 Yara bakım servisi, vücudun değişik bölgelerinde ortaya çıkan ve zor iyileşen ya da iyileşmeyen doku bozulmalarının bakımı ve tedavisini içeriyor.

2035 yılı tahminlerine göre Türkiye, diyabetli nüfus itibari ile diyabetin dünyada en yüksek olacağı ilk on ülke arasına girecektir diye belirten Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Yaşar Işıklı “Diyabetli hastaların %46 sı diyabetli olduğunun farkında değildir ve diyabete bağlı komplikasyon geliştirme açısından risk altındadır. Bu nedenle bu hastalara tanı konduğunda bir çoğunda komplikasyon çoktan gelişmiş olabileceği gösterilmiştir. Diyabetik ayak önlenebilir bir komplikasyondur. Alt extremite ampütasyonu ( Uzuv kaybı) olan hastaların %85’inde ayakta ülser/yara öyküsü var. Çeşitli çalışmalara göre diyabete bağlı ampütasyonların %40-85 önlenebilir. Literatürde diyabete bağlı ayak problemlerinin görülme sıklığı %68 olarak bildirilmiştir.

Özetleyecek olursak dünyada her 30 saniyede bir ayak kaybedildiği söylenmektedir. En iyi tedavi bu yaraların oluşmasını engellemektir. Gerekli özen gösterildiği takdirde çok büyük oranla yaralardan kaçınmak mümkündür. Bir kez yara ortaya çıktığında ise tedavisi çok zorlu ve uzun bir süreçtir. Kronik yara bakımı multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Ülkemizde şeker hastalığının çok yaygın olması sebebiyle diyabetik ayağın sık görülmesi bunun yanı sıra geç ya da güç iyileşen veya hiç iyileşmeyen kronik yaraların sık görülmesi Karaman için “Yara Bakım Servisinin” gerekliliğini doğurmuştur.”dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başhekim Dr.Osman Açıkgöz “Karaman Devlet Hastanesinde hizmete giren Yara Bakım Servisinde; Diyabetik ayaktan, bası ve yatak yaralarına, dolaşım bozukluğuna bağlı yaralardan, varis yaralarına, ameliyat sonrası kapanmayan yaralara kadar çok geniş bir yelpazede sorunun kaynağına yönelik tedavi ve bakım uygulanmaktadır. Yara Bakım Servisinde hastanın yaralarının durumunu değerlendirerek kendisine en uygun tedaviye uzmanlarımızca karar verilir. Kalp damar, dahiliye, kardiyoloji, ortopedi, cerrahi birimler gibi birçok uzmanlık alanındaki hekimin koordinasyonlu çalışacağı servis, alanlarında profesyonel sağlık çalışanları ve 12 yatak kapasitesi ile halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.”dedi.

yara bakım servisi

Hastanın yara bakım servisine geldiğindeki hali

karaman yara bakım

Tedavi olduktan sonraki hali

bakım

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum