Dolgun ücretle çalışacak TIR şoförü arıyorlar

Kamyoncular Birliği’nden yapılan açıklamada, tır taşımacılığı sektöründe ülkedeki sürücü ihtiyacının 48 bin kişiyi bulduğu

Dolgun ücretle çalışacak TIR şoförü arıyorlar
Editör: Karamanca
27 Haziran 2018 - 07:52




Kanada Kamyoncular Birliği’nden yapılan açıklamada, tır taşımacılığı sektöründe ülkedeki sürücü ihtiyacının 48 bin kişiyi bulduğu belirtildi.

Ülkede, yıllık maaşları 80 bin Kanada doları (283 bin TL) civarında olmasına rağmen çalışma şartlarının ağırlığı nedeniyle tır şoförü açığı giderek büyüdü. New Brunswick eyaletinde çok sayıda taşımacılık şirketinin zorlu yaşam ve çalışma koşulları yüzünden uzun mesafe sürücüsü bulamadığı belirtildi. İşe yeni başlayan bir tır şoförünün yıllık ortalama 80 bin Kanada doları (283 bin Türk lirası) kazandığı bildirilirken, bu ücret 100 bin Kanada dolarına (354 bin Türk lirası) kadar yükselebiliyor.

Atlantik Eyaletleri Kamyoncular Derneği tarafından da tespit edilen tır sürücüsü ihtiyacı için New Brunswick eyalet hükümeti göçmen sürücü programı başlattı. Kanada’da 2015-2017 yıllarını kapsayan dönemde yabancı ülkelerden 400’e yakın sürücünün eyalette işe başlatılarak Atlantik Göçmenlik Pilot Projesi'yle İngiltere, Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna’dan sürücüler istihdam edildi.

Kanada Kamyoncular Birliği’nin, ülkedeki 2024 yılına kadar karşılanması gereken tır sürücüsü ihtiyacının 48 bin olduğunu yetkililere bildirdiği öğrenildi. Atlantik Göçmenlik Pilot Projesi kapsamında ülkeye tır şoförü çekmek isteyen yetkililer, dolgun ücretin yanında yıllık ortalama yüzde 10 maaş artışı yapılacağını belirtiyor.

Editörün notu: Değerli kaptanlarımızın dikkatine, Kanada devletine dair bir haber olup haber sitemizin herhangi bir başvuru bilgisi bulunmamaktadır. Arzu edenler Kanada konsolosluğundan bilgi alabilirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum