Reklam

İtalya mülteci gemisine izin verdi

İtalya açıklarında 100 mültecinin bulunduğu Danimarka bandıralı konteyner gemisi Alexander Maersk’in limana girişine izin verildi..

İtalya mülteci gemisine izin verdi
Editör: Karamanca
26 Haziran 2018 - 09:59




İtalya açıklarında 100 mültecinin bulunduğu Danimarka bandıralı konteyner gemisi Alexander Maersk’in limana girişine izin verildi.
İtalya açıklarında 100 mülteciyi kurtaran konteyner gemisi Alexander Maersk’in Scilya’daki Pozzalo limanına yanaşmasına izin verildi.
İtalya’nın yeni hükümeti, Akdeniz açıklarında mültecileri kurtaran yardım gemilerine limanlarını kapatmış ve Avrupa Birliği’ne denizden kurtarılan göçmenleri paylaşması çağrısında bulunmuştu.
Danimarka kökenli deniz taşımacılığı şirketi Maersk Line’a ait kargo gemisi Alexander Maersk Cuma gününden bu yana herhangi bir limana yönlendirilmediği için Sicilya açıklarında bekliyordu.
Pozzallo Belediye Başkanı Roberto Ammatuna, Danimarka Göç Bakanı Ingar Stöjberg’in İçişleri Bakanı Matteo Salvini’ye izin için mektup yazdığını bunun üzerine Salvini’nin geminin girişini onayladığını söyledi.
Limanda göçmenleri karşılayan İtalyan doktor Vincenzo Morello, günlerce gemide kalan göçmenlerin yorgun düştüğünü, bazılarının deri iltihabı yaşadığı ve bazı göçmenlerde de omurga problemi bulunduğunu aktardı.
İtalya’ya 2014’ten bu yana 650 bin göçmen giriş yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum