Murat Karayılan ve Cemil Bayık Yakalandı mı?

PKK'nın üst düzey iki lideri Karayılan ve Bayık'ın yakalandığı iddia edildi.

Murat Karayılan ve Cemil Bayık Yakalandı mı?
Editör: Karamanca
22 Haziran 2018 - 20:37




Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'e düzenlediği harekat devam ederken, PKK'nın üst düzey iki lideri Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yakalandığı öne sürüldü. CNN Türk canlı yayınına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili gelen soru üzerine gerekli açıklamaların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

İki hainin Cumartesi günü ülkeye getirilerek İmralı'da Öcalan'ın bulunduğu cezaevine konulacağı da iddia edildi. Bu iddialara resmi makamlardan bir doğrulama gelmezken gün içinde yakalanan teröristlerin isimlerinin açıklanacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde, "Size birkaç gün içerisinde daha başka müjdelerimiz olacak" şeklinde konuşmuştu. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk operasyonumuzu 20 Ocak'ta yaptık ve Kandil’i de vurduk ve yine bir operasyon, toplantı halindeki lider takımını hallettik" demişti. 

Öte yandan Kahramanmaraş mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonda terör örgütünün lider kadrosundan 35 önemli ismin etkisiz hale getirildiğini söylemişti.

cemil bayık

murat karayılan

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum