Reklam

Eski vekillere yeniden davet!

Erdoğan’ın eski milletvekillerinden tercih kullanırken ‘sadakat ve güven’ unsurunu ön plana çıkardığı öngörülüyor.

Eski vekillere yeniden davet!
Editör: Karamanca
20 Mayıs 2018 - 10:38




AK Parti kulislerinde bütün gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarın gece ve Pazartesi sabahı son rötuşlarını yapacağı milletvekilli aday listesine çevrilmiş durumda. Mevcut milletvekilleri listelere girip girmediğini öğrenmenin yollarını ararken, parti yönetimi bu konuda bilgi sızmaması için önlem aldı. AK Parti kaynakları, kimlerin aday olduğu, kimlerin dışarda kaldığının ancak listenin YSK’ya verilmesi ile öğrenileceğini dile getiriyor.

Öte yandan, AK Parti’ye başvuru yapan aday adaylarından Erdoğan’ın değerlendirmesine sunulanların yanı sıra, hiç başvuru yapmamış bazı isimlere de adaylık teklifi götürüldüğü belirtiliyor. Bu nedenle, listeler açıklandığı zaman ‘sürpriz adayların’ olabileceği ifade edilirken, Erdoğan’ın isteği üzerine kariyerini noktalayan Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu’na AK Parti’den adaylık teklif edildiği öne sürüldü. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan yazar Ayşe Böhürler’in de aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi.

BABADAN OĞULA

Erdoğan’ın, 22’inci dönem başta olmak üzere bazı eski AK Parti milletvekillerini yeniden aday göstereceği, bazı eski AK Partililerin ise çocuklarının aday adaylığı başvurusunda bulundukları belirtildi. Erdoğan’ın eski milletvekillerinden tercih kullanırken ‘sadakat ve güven’ unsurunu ön plana çıkardığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, özellikle genç ve kadın adaylar üzerinde durduğu, hatta parti genel merkezinde karşılaştığı AK Parti Gençlik Kollarında görevli bir isme, başvuru yapmamasına rağmen, ‘Seni bu dönem milletvekili adayı yapıyoruz’ dediği öğrenildi. Öte yandan AK Parti yönetimince, 24 Haziran seçimleri ile ilgili kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuçlara göre milletvekili dağılımı konusunda bir simülasyon yapıldığı öğrenildi.

Çiller yardımcı olacak

AK Parti kulislerinde bir yandan merakla milletvekili listesi beklenirken, bir yandan da seçimlerden sonra oluşacak yeni kabine için değerlendirme yapılıyor. Kulislerde, mevcut bakanlardan az sayıda ismin yeni kabinede yer alabileceği, cumhurbaşkanlığı yardımcılarından birinin ise kadın olabileceği üzerinde duruluyor. Mevcut bakanlardan Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Nurettin Canikli, Naci Ağbal ve Jülide Sarıeroğlu’nun yeniden bakan olarak değerlendirileceği, bu nedenle milletvekili aday listesinde olmayacakları belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım’la ilgili ise üç ayrı seçenek konuşuluyor. Buna göre, milletvekili aday listesinde yer alması durumunda Yıldırım’ın ‘Cumhur İttifakı’nın’ Meclis Başkanı adayı olacağı, listede yer almaması durumunda ise Cumhurbaşkanı yardımcısı veya yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor. AK Parti kulislerinde cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin kadın olacağı da dillendirilirken, bu konuda daha önce gündeme gelen Tansu Çiller ismi yeniden tartışılmaya başladı.

Türkiye Gazetesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum