Karaman'ın Yeni Arkeoloji Müzesi uygunluk onayını aldı

Karaman’ın zengin tarih, kültür ve arkeolojik eserleri ile etnografik değerlerini çağdaş ve modern müzecilik anlayışı içinde

Karaman'ın Yeni Arkeoloji Müzesi uygunluk onayını aldı
Editör: Karamanca
19 Mayıs 2018 - 20:31




Karaman’ın zengin tarih, kültür ve arkeolojik eserleri ile etnografik değerlerini çağdaş ve modern müzecilik anlayışı içinde daha iyi sergilemek amacıyla şehir merkezinde, mevcut müzenin arkasında yaklaşık 5.200 m2 alanda yeni bir müze yapım çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde başladı. Yeni müzenin yapımına ilişkin proje ihaleleri yapılarak hazırlanan Karaman Yeni Arkeoloji Müzesi projeleri Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 18 Mayıs 2018 tarihindeki toplantı gündeminde değerlendirilerek uygunluğu onandı. 

Yeni yapılacak Karaman Müzesinde çok sayıda eserin sergilenmesinin yanı sıra Güzel Sanatlar Sergi ve Sunum Salonları, Konferans Salonu, Müze Kütüphanesi, Lokanta, Kafeterya, Hediyelik Ürün ve Kitap Satış Salonu, İdari Odalar, Depolar, vb. kullanım alanları olacak.

Karaman Yeni Müze Projesinin uygulama ve inşaatına ilişkin süreç devam etmekte olup yapılacak yeni müze binası mevcut müzenin arkasında bulunan (eski tekel binası alanı) İmaret Mahallesi, Yeni Ortaokul Mevkiinde bulunan ve yapılan tevhit işlemleri neticesi tapunun 745 ada 147 parselinde yapılacak. 

Karaman Yeni Arkeoloji Müzesinin yapılması ile İlimize gelen gerek yerli - yabancı seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turistlerin gerekse yöre halkının ziyaret mekânı olacağı, ilimiz turizmine önemli bir canlılık ve katkı sağlayacağı öngörülüyor.  

Özel Haber / Karamanca.net / Be. Ra

yeni arkeoloji müzesi

karaman müzesi

karaman yeni arkeoloji müzesi

arkeoloji müzesi onandı

karaman yeni müze

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum