Karaman Ak Parti'den 19 Mayıs mesajı

Ak Parti Karaman il, merkez ilçe ve kadın kolları başkanları yayımladıkları mesajla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladılar. Başkanların mesajları şöyle;

Karaman Ak Parti'den 19 Mayıs mesajı
Editör: Karamanca
18 Mayıs 2018 - 09:18




AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Er,mesajında:

"Tarih boyunca hür yaşamış ve hür yaşayacak olan milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da  milli mücadelenin dalga dalga Anadolu’ya yayıldığı, vatan toprağını elimizden almak ve tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı  milletimizin cesareti azmi ve inancıyla, canını ortaya koyduğu destansı bir hürriyet mücadelesine Samsun’da imzasını atmış ve yeni bir tarih yazmıştır.

19 Mayıs 1919, Türk Milletinin Bağımsızlık ve Özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulusal değerlerin yeşerdiği, Kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. 

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz.
Gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağına yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını veren Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." sözlerine yer verdi.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç ise mesajında;

“Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. 

Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağımıza inanıyorum. 
Bu anlamda bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkânlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkânı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz.

Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum.’’ dedi.

Milli hafıza için önemli bir gün olduğunu belirten Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay mesajında;

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun`a ayak bastığı 19 Mayıs günü, milli hafızamız için çok önemli bir gündür. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti, gençlerinin başarılarıyla her alanda lider ülke olma hedefine her gün biraz daha yaklaşmaktadır.

Ülkemiz için değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat olan genç nüfusumuz, geleceğimizin en önemli teminat ve güvencesidir. Gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara Refah dolu bir ülke bırakmak öncelikli çabamızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtararak bizlere emanet eden başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ederken, aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı en kalbi duygularımla kutluyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum'' dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum