Türkiye 3 gün süreyle ulusal yas ilan etti!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanlığımızın yapacağı girişimle BMGK, Türkiye tarafından toplantıya çağrılacaktır. Bu somut adımları atma ve uygulama kararını hükümetimiz vermiştir" dedi.

Türkiye 3 gün süreyle ulusal yas ilan etti!
Editör: Karamanca
14 Mayıs 2018 - 19:38




Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakanlar Kurulu devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bozdağ, “İsrail devletinin elinde daima Filistinlilerin kanı vardı. Artık Filistinlilerin kanında ABD’lilerin de eli vardır. İsrail kadar bu katliamlardan sorumlu olan ABD’dir. ABD yönetiminin aldığı büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı bugünkü hadiselere yol açmıştır ve ABD bunu Filistinlilerin büyük felaket diye nitelendirdiği bir güne denk getirmesi de bir tahrik unsuru olmuştur. Bugün tarihe kanlı Pazartesi olarak geçecektir. Türkiye atılan bu adımların karşısında ilk günden beri, karar alındığı andan beri net bir şekilde durmuştur. Bugünkü katliamlarından dolayı İsrail ve ABD yönetimini Türkiye adına şiddetle kınıyorum. Sadece kınama ile geçiştirilecek olaylar değildir. Bütün İslam ülkelerinin ve BM’nin, BMGK’nın, dünyanın bu konuda bir ve beraber olması şarttır. Bu katliam göstere göstere gelen bir katliamdır. Kudüs’ün statüsü, tarihi statüsü, manevi statüsü, ahdi statüsü uluslararası toplumun teminatı altındadır. BM’nin uluslararası anlaşmaların, BMGK kararlarının ve uluslararası hukukun teminatı altındadır. Bugün bütün bu teminatlar çiğnenmiştir hem de bu teminatların altında imzası olan ABD tarafından çiğnenmiştir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla 3 gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir. Dışişleri Bakanlığımızın yapacağı girişimle BMGK, Türkiye tarafından toplantıya çağrılacaktır. Bu somut adımları atma ve uygulama kararını hükümetimiz vermiştir" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum