Reklam

Ali Güler'in O sözleri kulisleri heyecanlandırdı

Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın...

Ali Güler'in O sözleri kulisleri heyecanlandırdı
Editör: Karamanca
28 Nisan 2018 - 15:51




Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Karaman cephesinde aday adaylığı çalışmaları sürerken gözler MHP’ye çevrildi.

Önceki seçimlere nazaran daha titiz bir çalışmayla belirleneceği öngörülen adayların kimler olacağı merak konusu. Öte yandan uzun zaman sonra yeniden 3 Milletvekili çıkarma hakkı kazanan Karaman için 24 Haziran bir milat olacak. İttifak bünyesindeki partilerin illerdeki aday belirleme hususlarında, üzerinde mutabık kalınabilecek isimleri tercih etmeye dayalı seçim çalışma tekniği uygulayacakları gelen bilgiler arasında.

Bu açıdan bakıldığında son yıllarda çeşitli badireler atlatan Cumhur İttifakı partilerinde, genel merkeze sadakatle bağlı ve parti politikalarını sahiplenmiş isimler ön plana çıkıyor. Hal böyle olunca; Yüzler Karaman’ın yerel siyasetinde kendisini yetiştirmiş, olaylara hâkim ve geleceğe dair öngörü sahibi isimlerin görüşlerine çevriliyor. İşte Karaman’daki MHP cephesindeki sessizliğin nedeni de bu öngörü sahibi kişiler. Bunlar 24 Haziran için hazırlanan adaylık elbisesinin mevcut kriterlerde kimin üzerine göre dikildiğini ve kime oturacağını biliyor. Bu isim, ikinci kez MYK üyeliğine layık görülen ve her koşulda genel başkan ve partisine sadakatle bağlılığı ile bilinen Ali Güler’den başkası değil! Geçtiğimiz günlerde ilimizden başlatılan çalışmalarla Karaman’da aday olması için ısrarla davet edilen Güler hakkında önemli bir bilgi kulislerde konuşuluyor?

Kendisine yakın isimlerden edinilen bilgiye göre, Karaman’dan aday olması yönündeki çağrılara yaptığı paylaşımlarla teşekkür eden Ali Güler’in, bir dost meclisinde hangi ilden başvuru yapacağı yönündeki soruya ‘’Karaman’a bir vefa borcum var’’ diyerek cevap verdiği öğrenildi. Bu sözlerin kulislerde konuşulmasıyla bütün gözler Ali Güler’den gelecek açıklamaya kilitlendi. Güler’in, Milli İttifak’a yakışan bir isim olacağı düşünülürken, Karaman’da kucaklayıcı bir rol üstleneceği söyleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum