Reklam

Başkan Muğlu'nun 23 Nisan mesajı

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Başkan Muğlu'nun 23 Nisan mesajı
Editör: Karamanca
23 Nisan 2018 - 09:23




Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Muğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi kader birliği yapmış, istiklâl ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklâl mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi millî birliğimizin, millî mutabakatımızın, millî egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

Bu tarih, egemenliğin Millete devredilişinin resmen başlangıcını oluşturan bir devrimin tarihidir. Böyle bir devrimin, yüzyıllar boyu, değil gerçekleştirilmesi, hayal edilmesi bile mümkün değildi. 23 Nisan 1920, sadece TBMM’nin kuruluş günü değildir. Bu gün, aynı zamanda demokratik parlamenter rejimin temelinin de atıldığı gündür.

Tarihi büyük ve unutulmaz zaferlerle, kahramanlıklarla dolu Türk Milletinin Kurtuluş Savaşından başarıyla çıkmasında büyük pay sahibi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi;  ulusal egemenliğe dayalı, yeni Türk Devletinin sağlam temellerini oluşturmuştur.

Bu anlamda Ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlarken, bize bu ülkeyi emanet eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.’’ Dedi.
 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum